{month}
{day}

Dűlőre fut a FODISZ - Támogatottból támogató

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) tavaly a „Dűlőre futunk!” jótékonysági rendezvényen, mint támogatott vett részt. Idén, augusztus 25-én, a Badacsony-hegy körüli futáson, az aktív részvétel mellett, mint az esemény egyik támogatója, különdíj-felajánlója jelenik meg.

A „Dűlőre futunk!” 2018. rendezvény védnöke: Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Boronkay Péter, paratriatlonista.

A badacsonyi futóverseny szervezői - a Laposa Borbirtok és a Tigra SE -, a nevezési díjakból befolyt összeg 100%-át az idén kiválasztott támogatottaknak ajánlják fel: a Badacsonytomajért Közalapítványon keresztül két beteg gyermeken szeretnének segíteni, a Nagycsaládosok Országos Szövetségén keresztül pedig egy hátrányos helyzetű ötgyermekes család hétköznapjait igyekeznek megkönnyíteni.

A helyszínen a szervezők sporteszköz-adományokat is gyűjtenek hátrányos helyzetű gyermekek részére, így akinek van megunt, de még jó állapotban lévő sportruházata, sportfelszerelése és szívesen adományozna, a futáson túl, így is tud segíteni.

A FODISZ is visz ajándék-sporteszközöket a rendezvényre, valamint a Badacsony parkban, a regisztrációs téren, FODISZ FITNESZ SÁTORRAL (szobabiciklivel, elliptikus trénerrel és egy futópaddal) várja az érdeklődőket. Bízva abban, hogy a helyszínen kipróbálható fitneszgépek akár sportos időtöltésként, akár bemelegítésként vagy éppen levezetésként örömöt fognak okozni a résztvevőknek, hozzátartozóknak, kísérőknek. A DECATHLON által a FODISZ-nak adományozott sporteszközök, továbbajándékozásra kerülnek a jótékonysági futás résztvevői számára különdíjként, nevezetesen a legjobb helyi férfi futónak, a legjobb helyi női futónak és az esemény legidősebb futójának.

A FODISZ természetesen a futásból is kiveszi a részét, több VIP váltóval és egyéni futókkal képviselteti magát a „Dűlőre futunk!” versenyen. A mezőnyben a szövetség Bács-Kiskun és Tolna megyei tagszervezeteinek futói mellett, Szabó László, a FODISZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is ott lesz, aki gyermekeivel váltóban futja körbe a Badacsony-hegyet.  


Aki szívesen csatlakozna ehhez a jó hangulatú - egyéniben vagy 2-3 fős váltóban is teljesíthető – 12 kilométeres futáshoz, hogy nevezési díjjal jótékony célokat segítsen, még helyszíni nevezéssel van erre lehetősége. Nevezési díjak: egyéni: 6000 Ft, váltó: 12.000 Ft.

Helyszíni nevezés 2018. augusztus 24-én, pénteken 18.00-20.00 között, illetve a verseny napján, augusztus 25-én, 8.00-tól 9.30-ig lehetséges, a Badacsony Parkban.

A „Dűlőre futunk!” Jótékonysági futásról további információ: https://www.facebook.com/events/184034085555126/


Galéria