{month}
{day}

Együtt a pályán, a Baár-Madas Református Gimnáziumban

Június 13-án, a II. kerületi Baár-Madas Református Gimnázium Általános Iskola és Kollégium Egészségnapjának keretében a FODISZ - az intézmény felkérésnek nagy örömmel eleget téve -, „Együtt a pályán!” címmel érzékenyítő programot, inkluzív sportnapot tartott a gyerekeknek. A délelőtt folyamán csörgőlabda, boccia, vakfoci és ülőröplabda sportágakat ismerhettek meg a diákok testközelből, élményszerűen.


A csörgőlabda sportág kipróbálást Rádainé Horváth Rita vezetésével, a Gyengénlátó DSE sportolói tették lehetővé. Az ülőröplabda sportág aktivitását Raska Gyula és Jerom Dumas edzők vezetésével, Szabó Zita, Juhász Veronika és Gergencsik János segítették. A gyerekek rajongással tekintettek a sportolókra és igazán élvezték a játékot!

A vakfoci helyszínén Forgács Szabolcs, a Láss Egyesület elnöke mellett, Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke, Kapás Róbert, a FODISZ országos versenyigazgatója és Vajtó Richárd, a FODISZ irodavezetője instruálta a lelkes gyerekeket. A boccia sportág megismerését, kipróbálását pedig Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója segítette.


A program nagy sikert aratott a gyerekek körében, amit a sportágaknál kihelyezett nagy papírokra írt üzenetek is tükröztek. A sok „Nagyon tetszett!”, „Király volt!” értékelés mellett, az egyik legmeghatóbb visszajelzés ez volt: „Nagyon jó, hogy mindenki kipróbálhatta ezt. Mindenkinek van választása. Akárki is legyél. Akárhogy lehetsz boldog. Köszönjük ezt a csodás élményt!”


Monostori Krisztina, a köznevelési intézmény védőnője is sikernek, élménydús programnak tartotta a megvalósult sportos délelőttöt. Az értékes együttműködés biztosan folytatódni fog a jövőben, hogy minél többször lehessünk „Együtt a pályán”!


Köszönjük a meghívást, a pedagógusok, gyerekek pozitív hozzáállását, lelkesedését és a sportágak kipróbálását lehetővé tevő sportolók, edzők, szakemberek közreműködését!


FODISZ – Több mint sport!


Galéria