{month}
{day}

Speciális Szakiskolák Országos Sporttalálkozója Baján

Ismét Baján gyülekeztek mindazon fogyatékkal élő, az ország valamely pontján szakiskolában tanuló diákok, akik szívesen méretik meg magukat különféle sportágakban: a Speciális Szakiskolák Országos Sporttalálkozójának ismét az Egységes Gyógypedagógia és Módszertani Intézet adott otthont május 10-12. között.  


Az ünnepélyes megnyitót május 10-én az időjárási viszontagságok miatt az EGYMI udvarán tartották, itt sorakoztak fel a csapatok, büszkén emelve magasba a településüket jelző táblát. Huszonöt intézményből mintegy 300 diák részvételével tartják a különféle atlétikai és labdarúgó megmérettetéseket – tájékoztatott Müller István, az EGYMI főigazgatója, aki a megnyitón Sárosi Magdolna tankerületi igazgatót is képviselte. - A Speciális Szakiskolák Országos Egyesülete már több mint húsz éve szervezi ezt a rangos eseményt. Régen egy iskolából egy-egy csapat nevezett be, mára azonban már nem ez a jellemző: rengeteg csapat érkezik, és nagy az érdeklődés a központi finanszírozású rendezvény iránt. Fontos, hogy a fogyatékkal élő tanulók sportolhassanak, valamint részt vehessenek ilyen megmérettetéseken, megmutathassák képességeiket, hiszen a paralimpiai szövetség és mindig keresi az utánpótlást. Itt lehet látni, kik a legfelkészültebbek bizonyos sportágakból, hol sikerült szintidőket javítani az előző évekhez képest, és egymás között is fel tudják mérni az erőviszonyokat. A versenyzők általában nagyon motiváltak, többen közülük már különböző egyesületek igazolt sportolói – ismertette az intézményvezető.  


Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester mondott köszönetet a szervezőknek, és üdvözölte a résztvevőket. - A sport szeretete összekovácsolja az embereket, küzdésre, egymás tiszteletére tanít. Megnyitja a lelket a test útján. Törekedjetek, hozzátok ki a legjobbat magatokból és egymásból! - biztatta a sportolókat az elöljáró.
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) nevében Toponáry Gábor ügyvezető elnök köszönte meg a felkészítő tanárok, nevelők és edzők áldozatos munkáját, a Magyar Szkanderszövetség nevében pedig Rausch Tamásfőtitkár biztatta a fiatalokat, hogy méressék meg magukat az általa képviselt sportágban is.
A versenyek mellett a szervezők szabadidős programokról is gondoskodtak, hogy a fiatalok igazán jó élményekkel térhessenek haza Bajáról.

Sándor Boglárka  
www.baja.hu
További fotók itt érhetők el: https://www.facebook.com/pg/bajavaroshonlapja/photos/?tab=album&album_id=1697854003615994

Galéria