{month}
{day}

Az Olimpiai Ötpróba mozgalom 2017. évi zárórendezvényén és Szilveszteri Vizesgáláján fogyatékkal élők is részt vesznek.

Az Olimpiai Ötpróba mozgalom 2017. évi zárórendezvényén és Szilveszteri Vizesgáláján fogyatékkal élők is részt vesznek. 
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) koordinálásában több mint 20 sportoló vesz részt az úszáson, a FODISZ-pályán, 500, illetve 1500 méteres távot teljesítve. Az úszók a szervezőknek köszönhetően díjmentesen vehetnek részt a versenyen, ráadásként ajándék úszósapkát és ingyenes Ötpróba regisztrációt is kapnak. A FODISZ ajándékaként pedig a sportolók és kísérőik, családtagjaik a Szilveszteri Vizesgálát is megtekinthetik. Így több mint 40 FODISZ vendég lehet részese a kivételes sportbemutatóknak a Tüskecsarnokban.

A FODISZ meghívottjaként a rendezvényen ott lesz Lengyel Zsófia parasportoló, aki több sportágban is jeleskedett – az atlétika, paratriatlon után, mostanában leginkább parakerékpár a fő sportága. A látássérült sportoló 500 métert teljesítve zárja igazán sportosan a 2017. évet.
A FODISZ elnökségi tagja, Suba Róbert, paralimpai ezüstérmes kajakozó - akit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az Év Sportolójává választott paraszakágban -, is ott lesz a december 30-i eseményen, szurkolásával biztatva a FODISZ-mezőnyt.