{month}
{day}

Bajnokok szavalnak a Nemzetiben

A Nemzeti Színház Nagyszínpadát színészek helyett híres magyar sportolók népesítik be november 13-án, a magyar nyelv napján. A Vers a bajnoktól című esten olimpiai, paralimpiai, világ-, Európa és magyar bajnokok népszerűsítik a verset, a kultúrát, a magyar nyelvet.

Napra pontosan két évvel ezelőtt, november 13-án rendezte meg először a Nemzeti Színház a programot. Az idén harmadik alkalommal jelentkező eseményen, november 13-án 18 órától ismét kiemelkedő teljesítményű, közismert és szeretett magyar sportolók mondják el kedvenc verseiket a Nemzeti Színház Nagyszínpadán. A fellépők nagy örömmel, de érthető izgalommal fogadták a felkérést, hiszen nem a színpad az ő természetes közegük, különösen, ha verset kell mondani. Ugyanakkor a rendezők - az eddigi élményekre alapozva állítják, hogy a világklasszisok ezen a területen is bajnokok.



Idei vendégeink a számos Olimpián, Világ- és Európa bajnokságon kiváló teljesítményt elért sportolók:
 
Adámi Zsanett paralimpiai úszó, Csisztu Zsuzsa tornász, Drávucz Rita  vízilabdázó, Gyurkó Alexandra úszó, Hargitay András  úszó, Kőbán Rita kajakozó, Lázár Bence labdarúgó, Marosi Ádám öttusázó, Martinek János öttusázó, Portisch Lajos sakkozó, Suba Róbert paralimpiai kajakozó.
 
A műsorvezető: Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház színművésze.

A gálán fellépnek még a Nemzeti VERSeny első három helyezett versmondója és a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatója, Kovács András.

A rendezvény a Sport Szava Alapítvány kezdeményezésével valósul meg.

A programon való részvétel ingyenes. A jegy@nemzetiszinhaz.hu vagy az iroda@fodisz.hu címen lehet regisztrálni.