{month}
{day}

Újabb öt évig Szabó László a FODISZ elnöke

2017. március 25-én került sor a Magyar Sport Házában a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége) tisztújító közgyűlésére. 

Első napirendi pontok között szerepelt az elnökség 2016. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának, valamint a Felügyelő Bizottság 2016. évről szóló jelentésének elfogadása. Ezt követően a Közgyűlés az Alapszabály módosításával folytatódott. Az elfogadott új Alapszabály keretei lehetőséget biztosítanak a FODISZ számára a fogyatékkal élő felnőttek versenysportjának felkarolására, versenyek szervezésére, tehetségek gondozására az új szervezeti egység, a FOVESZ (Fogyatékosok Versenysport Szövetsége) égisze alatt. Ennek megfelelően a szervezet hivatalos neve is megváltozott: Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége.


 
Az új alapszabály és tevékenységbővítés ismertetését követően került sort a tisztújításra. Az elnök újabb öt évig Szabó László lett, az ügyvezető elnök tisztségében sem történt változás, Toponáry Gábor maradt a pozícióban. Az alapszabály módosítás értelmében az elnökség 9 tagúra bővült, Szabó László és Toponáry Gábor mellett elnökségi tag lett Barna Péter, a FODISZ Nógrád megyei tagszervezetének elnöke, Dechert Áron sportmenedzser, Pósfai Gábor, a Decathlon – Tízpróba Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakos és Szíver Krisztina, a FODISZ Zala megyei tagszervezetének titkára. A korábbi elnökségi tagok közül Árva János és Tóth László mandátuma hosszabbodott meg újabb öt évvel. A felügyelő bizottság elnöke továbbra is Bányásziné Lukács Margit, tagjai Almási Gyöngyvér és Kertész Tamás lettek.

Szabó László megköszönte az ismét megszavazott bizalmat, háláját fejezte ki az eddigi közös munkáért a kollégáknak. „Bízom abban, hogy a jövőben is ugyanilyen sikeresen, egymás munkáját támogatva tudunk együtt dolgozni a megyei szervezetekkel, sőt még eredményesebben képviseljük a fogyatékkal élők sporttevékenységét Magyarországon. Reményeim szerint az új, kibővült elnökséggel még hatékonyabban tudjuk megszólítani már nem csak a diák, hanem a felnőtt fogyatékkal élő sportolókat is, kibővült tevékenységünkkel a versenysport érdekeit is szolgálva.”