{month}
{day}

Asztalitenisz felszerelésekkel gazdagodott az Új úti Iskola Tatán

A Sport Legyen a Tied! Program 148 magyarországi iskolának juttatott iskolánként kb. 1,5 millió forint értékű asztalitenisz felszerelést. 

Az új felszerelés a mindennapos testnevelés zökkenőmentes lebonyolítása mellett a sérült gyerekek fejlesztésében, társadalmi integrációjában is hatékony eszközként használható a jövőben az intézményben.



Az új eszközöket a Tatai AC igazolt versenyzői és az iskola tanulói mutatták be használat közben.  Az eseményen részt vett dr. Beró Henrietta alpolgármester, Lázár Ottó, a Tatai AC elnöke, Szabó László a FODISZ elnöke, Aranyosi Péter a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) szövetségi kapitánya, és dr. Stocker Miklós, a MOATSZ főtitkára. 



A szakemberek a bemutató után közös egyeztetésen vettek részt, ahol többek között szó volt egy program lehetőségéről a Pécsi Tudományegyetemmel, amelynek távlati célja az asztalitenisz által történő fejlesztési program mérési, dokumentálási rendszerének kidolgozása és megvalósítása, például annak felmérésére, hogy a sportoló gyerekek írásképe hogyan változik a rendszeres asztalitenisz edzések hatására.