{month}
{day}

Parasportolók és olimpikonok is részt vettek a fogyatékos diáksportolók tanévnyitó ünnepségén

A Tanévnyitó Ünnepség egy rövid megemlékezéssel kezdődött, Mihalcsik Istvánra, a FODISZ augusztusban elhunyt elnökségi tagjára emlékeztek a jelenlévők. 



Ezt követően a rendezvény házigazdája, Várkonyi Attila köszöntette a résztvevőket, köztük a Paralimpiát megjárt sportolókat, Engelhardt Katalint, Hajmási Évát, Ráczkó Gittát és Csonka Andrást. 



A vendégek között több egykori kiváló sportolóval is találkozhattunk, Kiss Lenke, Pető Tibor és Dunai Antal is jelenleg a FODISZ Mentor csapatát erősíti. 



Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár és Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke köszöntötte a jelenlévő diákokat, pedagógusokat és intézményvezetőket, majd Szabó László, a FODISZ elnöke és Pölöskei Gáborné aláírták a két szervezet közötti együttműködést megerősítő megállapodást, melynek értelmében a KLIK anyagi és kommunikációs téren is támogatja a FODISZ tevékenységeit a 2016/2017-es tanévben. 



Átadásra kerültek a Fogyatékosok Diáksportjáért kitüntető díjak, valamint az elmúlt tanév legeredményesebb hallássérült, látássérült, középsúlyos értelmi fogyatékos, mozgássérült, szervátültetett és tanulásban akadályozott diáksportolóit is jutalmazták a FODISZ vezetői.





Szekeres Pál, az EMMI miniszteri biztosa és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményirányítási igazgatója kiemelte, hogy a FODISZ rangot adott a fogyatékkal élő diákok sportjának az elmúlt évek kiváló munkájával. 



Mayer Andrea a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy bár a szakképző iskolák fenntartásával kapcsolatban történtek változások az elmúlt években, ez nem befolyásolta a speciális szakiskolák sportversenyeken való részvételét. Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője a szervezet bemutatását követően a parasportolókat méltatta. A rendezvény utolsó felszólalója dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke volt. A beszédet követően aláírásra került a FODISZ és a MOHOSZ közötti együttműködési megállapodás is.



„Jóleső érzés, hogy ilyen nagy számban érkeztek vendégek, mert visszaigazolva látjuk a munkánk értelmét, ami erőt ad számunkra a folytatáshoz. Örülök, hogy parasportolóink is elfogadták a meghívást, az ő kiváló paralimpiai szereplésük ösztönözheti a FODISZ rendszerében sportoló több ezer diákot a minél jobb eredmények elérésére. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a nemzetközi versenyeken történő részvételre is, hogy diákjaink még több tapasztalatot szerezve jussanak magasabb szintre. Az idei évben még szorosabb partnerségben működünk majd együtt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal annak érdekében, hogy a jövőben még több fogyatékos diáknak teremtsünk minőségi sportolási lehetőséget. Sok megoldandó feladat áll még előttünk, amelyeket csak akkor tudunk eredményesen elvégezni, ha a jövőben is magunk mellett tudhatjuk azon testnevelők és szakemberek munkáját, akik erőn felül teljesítve együtt dolgoznak velünk. Itt szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet Önöknek, és kérem, hogy ebben a tanévben is tegyünk meg mindent együtt a fogyatékos diákok sportjáért" – mondta Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke a Tanévnyitó Ünnepségen.