{month}
{day}

Izgalmasan alakult a Kapkodd a lábad 2016-os versenye

Több mint 170, tanulásban akadályozott diáksportoló részvételével került megrendezésre a "Kapkodd a lábad" Játékos Sor- és Váltóverseny Országos Diákolimpiai Döntője. A két napos eseménynek Szentes adott otthont.



Az ország minden pontjáról érkeztek diákok a Csongrád megyei városba, ahol 2016. április 15-én, a selejtezőkkel kezdődött a finálé. A 17 csapatból a legjobb 8 jutott a másnapi döntőbe. A megnyitón részt vett Szirbik Imre, a város polgármestere, Megyesi Istvánné a helyi Kozmutza EGYMI intézményvezetője és Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke.



A szombati izgalmakat egy látványos flashmob előzte meg pénteken este Szentes fő terén. Szombaton, a döntőbe nem jutott gyerekek ellátogathattak a szentesi kalandparkba. Természetesen a finalisták is megtehették ugyanezt a versenyt követően.



A döntő izgalmasan alakult. Végül a címvédő tatabányaiak örülhettek az aranyéremnek. A második helyen a pécsi csapat végzett, a harmadik pozíciót pedig Tornanádaska szerezte meg. A díjakat Szirbik Imre, Toponári Gábor és az Esély a Mosolyra Alapítvány alapítója, Bozóné Ágoston Mária adták át.



A verseny végeredménye:

1. Tatabánya
2. Pécs
3. Tornanádaska
4. Heves
5. Gyömrő
6. Győr
7. Békés
8. Várpalota