{month}
{day}

Rekordszámú fogyatékos diák az Esélyegyenlőségi futamon

A 2015. október 10-én, szombat délelőtt rendezett 400 méteres „FODISZ Esélyegyenlőségi Futamra” az ország több mint 20 pontjáról érkeztek látássérült, mozgássérült, értelmi fogyatékos és hallássérült fiatalok, akikkel kéz a kézben futottak a FODISZ kezdeményezéséhez csatlakozó közéleti személyiségek.



A résztvevőkhöz intézett köszöntőjében Szabó László, a FODISZ elnöke elmondta, hogy a szövetség célja a minden várakozást felülmúló sikeres akcióval az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos emberek integrációja kiemelt feladat, és a FODISZ a jövőben is azért fog dolgozni, hogy minél több lehetőséget biztosítson a sportolásra a fogyatékos diákok számára.



A közös futás után a FODISZ megvendégelte a versenyzőket egy ebéd formájában a Városligetben tartott „Kürtöskalács Fesztiválon”, ahol a fesztivál szervezőinek felajánlásaként minden résztvevő egy vitézi kürtöskalácsot kapott ajándékba, valamint a szövetség egy, az eseményre készített pólót is ajándékozott a futam résztvevőinek.