{month}
{day}

​III. Fogyatékkal élők Sakk Világbajnoksága magyar bronzéremmel


III. Fogyatékkal élők Sakk Világbajnoksága magyar bronzéremmel

A drezdai, 2017. október 5-13. között zajló III. Fogyatékkal élők Sakk Világbajnokságán a magyar színeket  2 fő látássérült: Voján István és Szilágyi Sámuel és 2 fő hallássérült: Máté Balázs és Raibl Zoltán képviselte. A csapat edzője: Popovics Ádám edző, csapatkapitánya: Konkoly Sándor. A versenyen 3 földrész, 12 ország, 71 játékos (IPCA 25 fő mozgássérült, IBCA 24 fő látássérült, ICCD 19 fő hallássérült, 15 négy fős csapat, 10 fő női és 3 fő speciális) vett részt. Hétfordulós svájci rendszerben egyénileg zajlottak a mérkőzések. A résztvevők egy közös „nagy mezőnyben” játszottak, tehát függetlenül a sérültségtől, mindenki játszott mindenkivel. Az értékeléseknél azonban már a versenyszervezők figyelembe vették a sérültségi kategóriákat és az eredmények alapján így állították sorrendbe a versenyzők által elért pontszámokat, egyéniben és csapatban egyaránt.

Máté Balázs, a hallássérültek között harmadik lett,​ így megvédte két évvel ezelőtti ​bronzérmét, de minden hazai játékos nagyon szépen helytállt, a magyar csapat az összesített eredmények alapján a 7. helyezettként zárta a németországi világbajnokságot.

Gratulálunk a magyar csapatnak ezért a szép eredményért!

A magyar csapat világbajnokságra kijutását a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatta, a csapat kiutaztatását és a versenyen való részvételét a Fogyatékosok Országos Diák-, Versen​y- és Szabadidősport Szövetsége szervezte.

​Fotók: https://photos.google.com/share/AF1QipOcYQfuTSe--9-KOsPuT5p0KYJ8D5u1QpL2x_oS7yEG-KyeLYiEnoSlPMO4I2hE0Q?key=a2lmSWxqQnR1bWxGQWlFUjRFdE9GQno3eTZnOWxB