{month}
{day}

MOB-SZE-14-B

Sport programok a „Velünk mozdulj” DSE szervezésében

 

Már korábban is hírt adtunk arról, hogy a Kiskőrösi EGYMI-ben működő „Velünk mozdulj” DSE, MOB-SZE-14-B-0017 azonosítószámú nyertes pályázata keretében sport programsorozatot valósít meg.

Ennek újabb állomása a 2015. január 24-én megvalósult kerékpártúra volt, amely játékos mozgásos feladatokkal egészült ki a kisebbek számára.

A kerékpártúra helyszíne a Kiskőrös – Erdőtelek fenyves erdő útvonal volt.

A játékos programok a Kiskőrös Szabadidő parkban valósultak meg.


A rendezvényen 50 fő vett részt. A 14 km-es kerékpártúrára a felső tagozatos diákok és felnőttek vállalkoztak. Felnőtt sportolók által irányított tandemekkel autizmussal élő gyermekeknek is lehetősége volt részt venni a kerékpározáson.

Az alsósok, 5 féle játékos, mozgással kapcsolatos ügyességi feladatot oldottak meg:

akadálypályán haladtak át, ahol a jeleknek megfelelő mozgásokat kellett elvégezniük, gyorsan és ügyesen hordtak át egyik kosárból a másikba meghatározott útvonalon kanalakban, szűrőkben diókat, a csoport együtt mozogva dobált magasra egy ejtőernyővel gumilabdát úgy, hogy az ne essen le a földre, tizenegyeseket rúghattak kapura, két ugráló kötél közé álltak, „vonatot” alkottak, s a „vonat” a masiniszta jelének megfelelően haladt a síneken – gyorsan, lassan, előre, vagy hátra.

A program végén a gyerekek „kincset kerestek” – mindenkinek sport szelet, és apró ajándék volt a jutalma.

MOB, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg az élményekben gazdag nap. A nagy sikerű program Lovász Edit és Kuti Zoltán szervező páros kreatív ötleteinek köszönhető, akiknek ezúton is szeretném munkájukat megköszönni!