{month}
{day}

Átadásra kerültek az asztalitenisz eszközök

Szövetségünk, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közreműködésével, a Decathlon-tól / Tízpróba Magyarország Kft.-től négy darab ping-pong asztalt kapott, melyeket egy felhívás keretein belül oktatási intézmények között osztott ki.A felhívásra 55 olyan intézmény jelentkezett, ahol integrált vagy szegregált módon fogyatékkal élőket is oktatnak. A FODISZ végül egy budapesti, egy kecskeméti, egy sátoraljaújhelyi és egy szegedi intézményt választott ki. Hogy milyen fontos sporteszköz-támogatást jelentett ez az oktatási intézményeknek, azt a felhívásra beérkezett nagyszámú pályázó is mutatja, hiszen közel 60 intézmény áhítozott a ping-pong asztalokért és sok iskolában két-három asztalra is lett volna igény. Az ping-pong asztalok, valamint a FODISZ által biztosított további eszközök: hálók, ütők, labdák, átadására 2017. március 22-én, 11 órakor, sajtónyilvános esemény keretében került sor, az egyik nyertes intézményben, az Addetur Baptista Gimnáziumban (1027 Budapest, Marczibányi tér 3.).A támogatásban részesülő iskolák: Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola (Budapest), Sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda, Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Akkreditált Kiváló és Európai Tehetségpont.Az ünnepélyes átadáson jelen volt Félegyházi Márta, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztályának sportreferense, Szabó László, a FODISZ elnöke, Kékesné Czinder Gabriella, az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola igazgatója, valamint a további három nyertes intézmény képviselője. A vendégeket és az intézményben tanuló gyermekeket Koós-Lukács Tímea, kommunikációs és marketing igazgató köszöntötte, örömteli eseményként tekintve az átadásra, hiszen igazán hálás feladat volt a Decathlon nagylelkű felajánlását továbbítani az érintett oktatási intézmények felé. Az ünnepségen Kékesné Czinder Gabriella az Addetur Baptista Gimnázim igazgatója és Kovács János, a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának képviselője is nyilvános köszönetét fejezte ki a felajánlásért, mind a Decathlonnak, mind a közreműködő szervezeteknek. Szabó László, a FODISZ elnöke nagy örömmel adta át a sporteszközöket, kifejezve reményét: „Lehetséges, hogy pont egy ilyen átadott asztalon ping-pongozva mutatja meg magát egy-egy újabb tehetség, aki akár Riói Paralimpián ezüstérmet szerzett Csonka András nyomdokaiba léphet.” 

Az ünnepélyes átadást követően, a felállított asztalt aktív ping-pongozással fel is avatták a gyerekek. Öröm volt látni, hogy a sporteszközök rögtön „életre keltek” és sportélményeket adtak a fiataloknak! Mind a felajánlók, mind az átadók biztosak benne, hogy a ping-pong asztalok nagyon jó helyekre kerültek és a hozzájárulnak a nyertes intézmények aktívabb sportéletéhez.

FODISZ Facebook oldalán (www.facebook.com/fodisz) élőben is nyomon lehetett követni az eseményt. (A videó utólag is megtekinthető az oldalon)