{month}
{day}

„DŰLŐRE FUTUNK” Jótékonysági futás, aktív FODISZ részvétellel



„DŰLŐRE FUTUNK” Jótékonysági futás

Augusztus 26-án a másodízben megrendezett, Badacsony-hegy körüli „DŰLŐRE FUTUNK” Jótékonysági futás távja 12 kilométer, melyet lehet egyéniben és 3 fős váltóban is teljesíteni. Az esemény nevezési díjainak egészét jótékonysági célra ajánlják fel a szervezők, a Laposa Borbirtok és a Tigra SE. A két kezdeményezett a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Tördemic Néptáncegyüttes, valamint harmadikként, a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, mely szervezetet a helyszínen gyűjtött sportfelszerelésekkel (ruházat és eszközök) támogatják.

Igazán különleges, családias hangulatú futóeseményre lehet számítani, a gyönyörű Badacsony-hegy körül, jó célokért!

Az esemény két védnöke: Novák Katalin, az EMMI Család- és ifjúságügyért, Nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Szekeres Pál, olimpia bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

A FODISZ nem csak nagyon hálás, de passzív „adomány-elfogadóként” jelenik meg az eseményen, hanem népes szurkolótáborral, valamint aktívan, futókkal is. A FODISZ megyei tagszervezetei közül a Bács megyei és a Tolnai megyei mutatkozott a legaktívabbnak így egyénileg, illetve váltóban is többen teljesítik a távot. Három FODISZ-VIP VÁLTÓ is rajthoz áll, melyekből több tag egyéniben is végigfutja a versenyt.

A FODISZ VIP „futókülönítmény” összeállítása:

Csapatvezető: Dr. Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságának elnöke.

FODISZ VIP VÁLTÓ I. CSAPAT tagjaiSzélesi Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Sarinay Zoltán, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság, Sportkapcsolatokért Felelős Osztály osztályvezetője, Szabó László, a FODISZ és az MPB elnöke.

FODISZ VIP VÁLTÓ II. CSAPAT tagjaiBoronkay Péter, paratriatlonista, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ügyvezető igazgatója, Szabó Ferenc, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége elnöke.

FODISZ VIP VÁLTÓ III. CSAPAT tagjaiDányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, Juhász Péter, EMMI Sport Államtitkárság osztályvezetője, Barna Bence, a FODISZ Nógrád megyei versenyigazgatója.

Jó hír a gyerekekkel érkező futóknak, hogy a szervezők rajthelyhez közeli játszótéren gyermekfelügyeletet biztosítanak a kicsiknek, a FODISZ pedig sportjátékokkal és 3D Variálható Sport Létrával várja a gyerkőcöket. 12 órától eredményhirdetés következik, előtte és utána színpadi programok szórakoztatják az ide látogatókat, többek között fellép az idei egyik támogatott, a Tördemic Néptáncegyüttes is. A jó idő még kitart ezen az utolsó nyári hétvégén, így a strandolási lehetőség mindenki számára felfrissülést nyújthat a futás után, este pedig a frissTerasz várja a kikapcsolódásra vágyókat, ahol Dj Sosemvolt szolgáltatja majd a zenét.

A FODISZ az „összefutott” adományösszeg egy részét fogyatékkal élők számára szervezett szabadidősport rendezvényekre fordítja Veszprém megyében, másik részét pedig a többszörös Guinness-rekorder, László Gyulának ajánlja fel. A hajdúhadházi roma származású, 28 éves fiatalember, nagyon nehéz körülmények között él, de fantasztikus tehetség. A FODISZ, László Gyula életkörülményei javításához és álma megvalósításához szeretne segítséget nyújtani. A szervezet az adományon túl igyekszik aktivizálni a környékbeli cégeket, intézményeket is, hogy a felajánlás ne csak egyszeri megmozdulás, támogatás maradjon, hanem a fiatalember helyzetét, körülményeit lehessen tartósan élhetővé, biztonságossá tenni. Gyula a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tetejére szeretne a focilabdával a fején felmenni és ott labdazsonglőrködni, bízva abban, hogy ezzel az akcióval sokan felfigyelnek történetére és legfőképp tehetségére.

NE FELEJTSE OTTHON MEGUNT, MÁR NEM HASZNÁLT, DE MÉG JÓ ÁLLAPOTBAN LÉVŐ SPORTESZKÖZEIT, SPORTRUHÁZATAIT! A szervezők a helyszínen összegyűjtött adományokat a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek adják át, ahol nagyon jó helyre kerülnek a felajánlások!

Futás start: 10 órakor. Start helyszín: 8261 Badacsonytomaj, Park u. 22-26.​

A futásra az online előnevezés ugyan lezárult, de a helyszínen még lehet nevezni:

1.) Az esemény előtti napon, augusztus 25-én, pénteken 18:00 - 20:00 között, a futás rajtjánál (Badacsonytomaj, Park u. 22-26.) felállított nevezési standon, mely esetben a nevezők az esemény futópólóját is megkapják. (Nevezési díjak - egyéni: 6.000 Ft, váltó: 12.000 Ft.)

2) Az esemény napján, augusztus 26-án, szombaton, 8:00 - 9:30 között, a futás rajtjánál, ebben az esetben viszont az előnevezéshez kötött futópóló már nem jár a nevezési díjért cserébe.

Előnevezettek rajtszám és póló átvétele ugyanezen időpontokban és helyszínen lehetséges. Érdemes a péntek esti átvételi lehetőséget kihasználni, hogy az esemény napján már csak a futásra lehessen koncentrálni.

A DÜLŐRE FUTUNK Jótékonysági futóverseny facebook-oldala: https://www.facebook.com/dulorefutunk/ eseményoldala: https://www.facebook.com/events/1353689344688681/?fref=ts

REMÉLJÜK TALÁLKOZUNK!