{month}
{day}

Asztalitenisz Országos Diákolimpiai Döntő – 2018. január 24., Tata

Asztalitenisz Országos Diákolimpiai Döntő – 2018. január 24., Tata


A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) ismét egy kiemelt sporteseménye zajlik Tatán. 2018. január 24-én, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok ad otthont a tanulásban akadályozott (2000-2005 között született) diákok részére kiírt, asztaltenisz országos diákolimpiai döntőnek.

Tata város az elmúlt években szorosan együttműködik a szövetséggel és minden lehetséges eszközével támogatja a FODISZ munkáját. A 2018. január 24-i esemény megnyitóján köszöntőt mond Michl József, Tata város polgármestere, a versenyt pedig Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke nyitja meg. Az országos döntőbe összesen 105 diáksportoló jutott be a megyei versenyekről, ők küzdenek meg az országos diákolimpia bajnoki címért. Azonban a résztvevők nem csak kupákkal és érmekkel lesznek gazdagabbak, ugyanis a díjátadó előtt, a résztvevő oktatási intézmények között egy ping-pong asztal kerül kisorsolásra, melyet a DECATHLON (Tízpróba Magyarország Kft.) ajánlott fel támogatásként az idén 10 éves FODISZ számára, továbbadományozás céljából. 

Az emelkedett hangulatról (tervezetten) pedig két nagyszerű para-asztaliteniszező, Arlóy Zsófia és Csonka András bemutató-mérkőzése gondoskodik.