{month}
{day}

Példaképekkel rajtol el a FODISZ Esélyegyenlőségi Futam
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a BSI idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamot a SPAR Budapest Maraton Fesztivál keretein belül, október 10-én.

Az esemény célja, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek is átélhessék a versenyzés örömeit, izgalmait, hiszen itt most ők is ugyanúgy rajtszámmal indulhatnak a futóversenyen és a célban ugyanúgy érmet kapnak, mint ép társaik.

A mezőnyben hallás-, látás-, mozgássérült, szervátültetett, tanulásban, értelmükben akadályozott, illetve halmozottan sérült futók egyaránt indulnak, mindenki a képességeinek, lehetőségeinek megfelelően – futva, sétálva, kerekesszékben - teljesíti a szimbolikus 500 méteres távot. A futamon a kísérők, családtagok mellett ott lesznek a speciális igényű embertársainkkal szolidaritást vállalók is, hiszen a FODISZ Esélyegyenlőségi Futam egyben figyelemfelhívás is: közös, integrált futás az elfogadásért, a befogadásért, a társadalmi integrációért! A szervezők vallják: „A szeretethez, az elfogadáshoz, a megismerésen, a közös élményeken keresztül vezet az út!”

A FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon részt vesznek olyan példaképek, mint Ekler Luca, világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok paraatléta, Boronkay Péter, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok paratriatlonista, Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok úszó és Kárász Eszter, énekesnő, színésznő is. Idén a PARA TEQ képviselői, sportolói is ott lesznek velünk: Csuri Ferenc, paralimpikon Európa-csúcstartó úszó, a Para Teqpong sportág vezetője, Raska Gyula, a Para Teqvoly sportág vezetője, Fábián Ágnes és Li-Laura, a Para Teqis sportág szakmai vezetői és László Attila, Parateq sportoló.


A több mint 300 fős futamot Szabó László, a FODISZ elnöke rajtoltatja el, aki ezt követően természetesen maga is lefutja a távot.

FODISZ – Több, mint sport!Galéria