{month}
{day}

Magyar Parasport Napja 2021 LÉLEKMOZGATÓ PROGRAM


A Magyar Országgyűlés 2017-ben, egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a magyar parasport hagyományainak és sikereinek minden évben, február 22-én történő megünneplését.


 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve - LÉLEKMOZGATÓ programjával -,
 
 ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja Magyarország óvodáit, iskoláit, önkormányzatait! 


A regisztrációs felületeket már megnyitottuk, sok szeretettel várjuk a csatlakozásokat! 


FELHÍVÁS OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNEK

REGISZTRÁCIÓ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNEKFELHÍVÁS ÖNKORMÁNYZATOKNAK

REGISZTRÁCIÓ ÖNKORMÁNYZATOKNAKSEGÉDLETEK

A MAGYAR PARASPORT NAPJA 2021 LÉLEKMOZGATÓ PROGRAMHOZ 


Segédletek, rajzok, kifestők óvodás, kisiskolás korosztály számára


ISKOLÁKNAK, ÖNKORMÁNYZATOKNAK:


Segédletek LÉLEKMOZGATÓ osztályfőnöki órákhoz, érzékenyítő beszélgetésekhez

és elméleti LÉLEKMOZGATÓ testnevelés órákhoz 


Filmek, videók, segédletek 


 A Magyar Parasport Napja Lélekmozgató osztályfőnöki óráit, beszélgetéseit, érzékenyítő foglalkozásait segítve készítettünk egy videós prezentációs anyagot, melyet sok szeretettel ajánlunk a pedagógusok, foglalkozásszervezők figyelmébe.

A 31 perces videóban a Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke beszél a Magyar Parasport Napjáról, a magyar parasport mozgalom múltjáról, jelenéről és a parasportoló példaképekről.

A videó második felében Boronkay Péter, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok paratriatlonista meséli el saját történetét, sportélményeit és eredményeit, motivációit, kapcsolódását a parasporthoz.

Az MPN2021 videó-előadás ide kattintva érhető el:

MPN 2021 videóelőadás


Magyar Parasport Napja előadás prezentációs anyaga és tanári segédlete, háttéranyaga, melynek segítségével a pedagógusok önállóan tudnak tájékoztató előadást, Lélekmozgató órát megtartani a diákok számára a parasport mozgalomról, a parasportolókról, a parasportokról és a fogyatékosok világáról.


MPN2021 előadás prezentációs anyaga


MPN2021 előadás, tanári segédlete, háttéranyaga


 Az előadáshoz készítettünk egy kvízjátékot, melyet kitöltve a diákok számot is adhatnak frissen megszerzett tudásukról.

(A kvíz kitöltése után a rendszer automatikusan kiküldött válaszüzenetében a helyes megoldások pdf. formátumban elérhetők, így a diákok ellenőrizhetik, hogy helyesen válaszolták-e meg a kérdéseket.)

 

MPN2021 LÉLEKMOZGATÓ KVÍZJÁTÉK


Segédlet LÉLEKMOZGATÓ gyakorlati testnevelés órák, sportfoglalkozások megtartásához

A Magyar Parasport Napján kilencféle parasportágat: boccia, csörgőlabda, floorball, kerekesszékes kosárlabda, padlóhoki, parafekvenyomás, ülőröplabda, vakfutás segítővel és a vakfoci sportágakat ajánljuk a pedagógusok, programszervezők figyelmébe. Valamint további két inkluzív sportág  - a baskin és a tchoukball - leírása is bekerült a sportági kiadványba, melyeket szintén kipróbálásra javaslunk.


LÉLEKMOZGATÓ sportági kiadvány, segédlet PARASPORTÁGAKRÓL
PÁLYÁZATOK 


Pályázatok beküldési határideje a járványügyi helyzetre tekintettel MEGHOSSZABÍTVA!!!: (2021. március 22. helyett) 2021. ÁPRILIS 30. 


MPN2021 LÉLEKMOZGATÓ MONTÁZSPÁLYÁZAT - ÓVODÁSOKNAK


MPN2021 LÉLEKMOZGATÓ RAJZPÁLYÁZAT - ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK


MPN2021 LÉLEKMOZGATÓ ESSZÉPÁLYÁZAT - KÖZÉPISKOLÁSOKNAK


MPN2021 LÉLEKMOZGATÓ FOTÓPÁLYÁZAT - AMATŐR ÉS PROFI FOTÓSOKNAKKérjük, kövessék a program FB oldalát, ahová minden friss információ felkerül az idei Magyar Parasport Napja eseménysorozattal kapcsolatban! 

https://www.facebook.com/lelekmozgato


További információ: kommunikacio@fodisz.hu