{month}
{day}

MPN2021 LÉLEKMOZGATÓ MONTÁZSPÁLYÁZAT ÓvodásoknakMPN2021 LÉLEKMOZGATÓ MONTÁZSPÁLYÁZAT

 

ÓVODÁSOKNAK

 

 

A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta, idén negyedik alkalommal ünnepelhetjük meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja az ország összes oktatási intézményét (óvodáját, iskoláját) LÉLEKMOZGATÓ programjával.

 

A Lélekmozgató program óvodai megvalósítását számos segédlet, ötletet, javaslat segíti, többek között Bartos Erika érzékenyítő meséi és színezői, mely anyagok az alábbi linken érhetők el: https://fodisz.hu/forms/Magyar_Parasport_Napja_2021_LELEKMOZGATO_PROGRAM.html

 

A Magyar Parasport Napja alkalmából a szervezők LÉLEKMOZGATÓ MONTÁZSPÁLYÁZATOT írnak ki az óvodák részére.

 

Pályázni a Magyar Parasport Napján az óvoda által szervezett érzékenyítő Lélekmozgató program keretében megtartott foglalkozást feldolgozó vagy annak részeként csoportosan megalkotott montázzsal lehet.

A pályázaton csak olyan óvodák vehetnek részt, akik előzetesen regisztráltak a https://fodisz.hu/MPN2021reg/ oldalon, legkésőbb 2021. február 22., éjfélig.

Pályázat lehetséges témái:

- Mit csináltunk a Magyar Parasport Napján, a Lélekmozgató programon az óvodás csoportunkban?

- Mit gondolunk a parasportokról/parasportolókról?

- Mit jelent számunkra a fogyatékosság? Milyennek látjuk a fogyatékosok világát? 

- Hogyan, miben tudunk segíteni a fogyatékos embereknek? 

Pályázati alkotás technikája: teljesen szabadon választott montázstechnika (rajz, fotó, festés, kollázs, 3D technika alkalmazása vagy ezek kombinációja), a montázs mérete nincs megszabva.

Pályázati kategóriák:  

- kiscsoport

- középső csoport

- nagycsoport

Egy óvoda vagy tagóvoda minden kategóriában csak egy pályázatot nyújthat be. Fontos elvárás, hogy a pályázatra beküldött alkotások, montázsok valóban csoportmunkák legyenek.


Pályázat beküldési határideje 
a járványügyi helyzetre tekintettel MEGHOSSZABÍTVA!!!(2021. március 22. helyett) 2021. ÁPRILIS 30.

Pályázat beküldésének módja: az előzetesen regisztrált óvodák, e-mailen egy feltöltő linket kapnak meg 2021. február 23-án, melyen keresztül fel tudják tölteni a montázs(ok)ról készített jó minőségű fényképe(ke)t, egy fotó maximális mérete 2 Mb. A feltöltendő kép(ek) lehetséges formátuma: jpg., png., tif.

Díjazás: kategóriánkként az első három helyezett kerül díjazásra.

I. díj: 100.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya

II. díj: 70.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya

III. díj: 50.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya

A zsűri tagjai:

·        Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára,

·        Szvitacs Alexa és Póta Georgina, az MPN2021 program két nagykövete,

·        Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke,

·        Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója.


Pályázat eredményhirdetésének várható időpontja: 2021. május 22.

A díjazottak névsora a www.fodisz.hu és a www.hparalimpia.hu oldalon kerül kihirdetésre.


A pályázat kezelője: a Magyar Paralimpiai Bizottság megbízásából a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ).

A pályázó a pályázaton való részvételével hozzájárul, hogy a beküldött pályázati anyaga nyilvánossá váljon a média és az MPN2021 kommunikációs felületei (pl.: honlapok, Facebook oldalak) számára. A pályázó továbbá hozzájárul, hogy beküldött pályaműve (a pályázó intézmény, csoport nevének feltüntetésével) a szervezők által a MPN2021 programról készített bármilyen kiadványban, kiállításon megjeleníthető, mellyel kapcsolatban a pályázó semmilyen anyagi, jogi követeléssel nem él.

A Lélekmozgató Montázs-pályázatra beküldött, feltöltött anyagokon fellelhető esetleges képeken, fotókon feltűnő személyek személyiségjogát nem sértő megjelenésével kapcsolatban a pályázatot benyújtó köznevelési intézmény tartozik felelősséggel!

A pályázat benyújtásakor a pályázó nyilatkozik, hogy a montázsalkotásokon esetlegesen megjelenő képeken, fotókon feltűnő személyek – illetve kiskorúak esetén a hozzátartozó, gondviselő – hozzájáruló nyilatkozatával rendelkezik a képmás készítéséhez és felhasználásához, valamint a nyilvánosságra hozásához és a pályázatra való beküldéséhez.

További információ: kommunikacio@fodisz.hu

Pályázati felhívás letölthető formában