{month}
{day}

Megérkezett Dániába a magyar Frame Running csapat

Szerencsésen megérkezett a Magyar Frame Running csapat a Koppenhágától húsz kilométerre található  Bagsværd  városába. Július 7-14. között itt kerül megrendezésre a World Abilitysport International Cup 2024. A FODISZ Frame Running csapata hat versenyzővel képviseli hazánkat, a Kanadától Ausztráliáig huszonegy nemzetet felvonultató, a World Abilitysport jóváhagyásával rendezett nemzetközi kupán.

A csapat tagjai között ott van a 2022. évi IWAS Világjátékon 400 méteren aranyérmet szerző Chis Márk, a bronzérmet elérő Deák Réka, valamint a versenyt hatodik helyezettként záró Lakli Bernadett is. A csapat tagja továbbá két tehetséges ifjú sportoló, Bhőm Karina és Szabó Szabolcs, nekik ez lesz az első nemzetközi megmérettetésük.

A sportolókat kiváló emberek kísérik, támogatják. A csapat vezetője Völgyi Rita, aki irányítja és szervezi a csapat életét. Lakli József és Chis Gábor vállalták a sportszerek, a szükséges csomagok szállítását Dániába. A két újonc kísérője a Pethő Intézet két kiváló konduktora, Benkő Mónika és Sándor Klaudia. 

Ez a világverseny fontos állomása a sportág további fejlődésének, hiszen a közelgő párizsi paralimpián - mint potenciálisan új paralimpiai sportág - is bemutatkozik. A dániai esemény eredményessége, sikere is hozzájárulhat, hogy 2028-ban, Los Angelesben a Frame Running már ott legyen a paralimpiai játékok atlétikai versenyszámai között.