{month}
{day}

MexBalaton - Csatlakozz Te is!

2024. május 10-12. között a Mozgásjavító EGYMI és a Mozgásjavító DSE közös szervezésben rendezi meg a „MexBalaton” nevű programot. 

A 3 napos esemény során 30 mozgáskorlátozott diákkal és 20 lelkes kísérővel kerülik körbe a Balatont - követve az előző héten megrendezett UltraBalaton útvonalát. Az esemény minden mozgásállapotú fiatal számára nyitott, ezáltal egyaránt szól a sportról és a táborozás élményének biztosításáról. 

Küldetésük, hogy megmutassák a résztvevőknek, hogy mennyi mindenre lehetnek képesek egy kis támogatással. Az eseménynek társadalmi szemléletformáló hatása is lehet. A Balaton megkerülése során, a helyi lakosok és turisták láthatják, tapasztalhatják, hogy milyen fantasztikus teljesítményre képesek mozgáskorlátozott fiatalok. Ez a Paralimpia évében még inkább fókuszba teheti a társadalmi elfogadás, társadalmi inklúzió, esélyegyenlőség gondolatát. A Balaton kerülést aktív és elektromos kerekesszékekkel, biciklikkel és speciális eszközökkel valósítják meg; ezzel is a parasport sokszínűségét mutatva.

A Mozgásjavító EGYMI és az MDSE mindig is fontosnak tartotta a parasport népszerűsítését, bemutatását minden érdeklődő számára. 

Csatlakozz, és szurkolj a rajtolóknak, vagy az utolsó napon fogadd a beérkezőket! 

Gyűjtsük együtt a kilométereket, tekerjünk együtt a gyerekekért, a közös célért, a mozgás öröméért!

Az esemény hivatalos megnyitójára május 10-én 10.30-kor kerül sor. 

Helyszín: Balatonmáriafürdő, Regens Wagner Közhasznú Alapítvány – Vendégház

Rajt ideje: 11.00 óra


Amennyiben szeretnél részt venni, de a rajthoz nem tudsz csatlakozni, a tervezett útvonalat megtalálod a következő linken: https://mexbalaton.my.canva.site/terkep

Ahhoz, hogy a szervezők tudják, hogy hol számítsanak rád, egy regisztrációra lesz szükséged, amelyben jelezheted, hol szeretnél csatlakozni lelkes csapatukhoz. A regisztráció online, Forms-on keresztül itt érhető el: https://forms.office.com/e/2LtE4uWvS0 

További információkért kövesd facebook oldalukat, illetve a facebook eseményt.