{month}
{day}

Asztalitenisz Diákolimpia a Magyar Parasport Napján

Amellett, hogy a FODISZ megyei tagszervezetei mozgósító erejének, közreműködésének köszönhetően is az ország számos pontján, egyre színvonalasabb Lélekmozgató események valósultak meg, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége sporttal ünnepelte a Magyar Parasport Napját, hiszen február 22-én tartotta meg Asztalitenisz Országos Diákolimpia Döntőjét, a Gödöllői Asztalitenisz csarnokban.

A tanulásban, értelmükben akadályozott diákok számára megrendezett sportrendezvény egyben országos Tehetségkutató Verseny is volt. Az érmek mellett, az első négy helyezett számára különdíjat jelentett, hogy a tavasz folyamán edzőtáborba is meghívást kaptak, hogy még inkább kibontakoztathassák tehetségüket.


A diákolimpián résztvevő fogyatékossággal élő diákoknak hatalmas élményt adott, hogy Pálos Péter, kétszeres paralimpiai bajnok para-asztaliteniszezővel és Tóth Kriszta, Európa-bajnok asztaliteniszezővel is találkozhattak, sőt pingpongozhattak is. A para-asztalitenisz sportágról pedig sok érdekességet hallgathattak meg Vígh Zsolttól, a magyar paraválogatott szövetségi kapitányától. A versenyzők megismerhették a látássérültek asztalitenisz játékát is, hiszen Benedek Richárd, a FODISZ elnökségi tagja, a Vak Diákok Sportegyesülete elnöke koordinálásban showdown (vak asztalitenisz) verseny is zajlott párhuzamosan a diákolimpia döntővel.


Az esemény díszvendégeként megjelent és köszöntőbeszédet mondott Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere, Vécsey László, országgyűlési képviselő, Németh Károly, FODISZ-mentor, többszörös magyar bajnok, olimpikon asztaliteniszező is. A sportverseny megnyitóján és eredményhirdetésén Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke és Vajtó Richárd, a FODISZ diáksportért felelős  sportigazgatója is köszöntette a résztvevőket. Hodunov Edvárd, a FODISZ versenysportért felelős sportigazgatója díjátadóként vett részt a rendezvényen.


Versenyjegyzőkönyvek:

TANAK FIÚK - EREDMÉNYEK 

TANAK LÁNYOK - EREDMÉNYEK

ÉRTAK FIÚK - EREDMÉNYEK

Galéria