{month}
{day}

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY




A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) elnökségének 2/2020 (III.12.) számú határozatában foglalt felhatalmazás alapján az FODISZ vezetése 2019/2020. tanévi diákolimpiai, diák- és szabadidősport versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta.


Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2019/2020. tanévi diákolimpiai, diák- és szabadidősport versenyrendszere a mai naptól 2020. április 15-ig felfüggesztésre kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és tagszervezetei rendezésében megvalósított diákolimpiai, diák- és szabadidősport, valamint a tervezett utánpótlás versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, diákolimpiai, diák- és szabadidősport, és utánpótlás versenyek nem kerülnek megrendezésre.


A fenti döntés értelmében a 2019/2020. évi FODISZ Versenykiírások hatályukat vesztik, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.


A versenyek esetleges későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint a 2019/2020. tanévi FODISZ Versenykiírásával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén – a FODISZ a későbbiek során a honlapján ad tájékoztatást.


Budapest, 2020. március 12.

 

Toponári Gábor

FODISZ ügyvezető elnök