{month}
{day}

Őszi sportnapok

 A Vakok és Gvenqénlátók KÉM Egyesülete közös szervezésben a Fogyatékkal Élők Komárom Esztergom Megyei Sportszövetségével tagjai részére szabadidősport nappal egybekötött természetjáró tábort szervezett.

A program helyszíne: Komárom-Esztergom megye, Környebánya, Erdei Iskola.

Időpontja: 2022.09.05.-06.-07. Résztvevők száma: 18 fő.

Megvalósítás: Résztvevő egyesületi tagjainkkal ismételten megvalósíthattunk egy sikeres szabadidős közösségi programot, részt vehettünk egy közös táborozáson. Környebányán az Erdei Iskola már többször volt helyszíne ilyen rendezvényünknek, mert a külső és belső adottságai, a látássérültek által is könnyen használható közösségi terei, a környezet szépsége és túrázásra, kirándulásokra alkalmas környezete miatt szívesen szervezzük A rendezvény időtartama alatt az alábbi tevékenységeket valósítottuk meg:

o szabadidősport, kirándulás, túra, lengőteke verseny,

o képességfejlesztő foglalkozás: okostelefon használat a látássérültek kisegítő lehetőségeivel, vakokat segítő applikációk használata,

o szabadidős programok, vetélkedők, kvízjáték,

o közös sütés, főzés, bográcsozás.


Szabadidősport, lengőteke: A lengőteke verseny három körös volt, a helyezések az ossz. pontszám alapján kerültek megállapításra. A versenyek befejezése után a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat kisebb ajándékokkal díjaztuk.

Természetjárás: A csoport szívesen vett részt a tábort körülvevő erdei környezet bebarangolásában, majd a települést körbejárva tettünk kisebb-nagyobb kirándulásokat, bejártuk a közeli horgásztavak környékét is. A programok közben közös borácsozással készítettük el az ebédet, sütöttük-főztük meg a vacsorát, melyet jó hangulatban, vidám beszélgetések között fogyasztottunk el. 

Galéria