Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Az Olimpiai Ötpróba mozgalom 2017. évi zárórendezvényén és Szilveszteri Vizesgáláján fogyatékkal élők is részt vesznek.
Az Olimpiai Ötpróba mozgalom 2017. évi zárórendezvényén és Szilveszteri Vizesgáláján fogyatékkal élők is részt vesznek. 
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) koordinálásában több mint 20 sportoló vesz részt az úszáson, a FODISZ-pályán, 500, illetve 1500 méteres távot teljesítve. Az úszók a szervezőknek köszönhetően díjmentesen vehetnek részt a versenyen, ráadásként ajándék úszósapkát és ingyenes Ötpróba regisztrációt is kapnak. A FODISZ ajándékaként pedig a sportolók és kísérőik, családtagjaik a Szilveszteri Vizesgálát is megtekinthetik. Így több mint 40 FODISZ vendég lehet részese a kivételes sportbemutatóknak a Tüskecsarnokban.

A FODISZ meghívottjaként a rendezvényen ott lesz Lengyel Zsófia parasportoló, aki több sportágban is jeleskedett – az atlétika, paratriatlon után, mostanában leginkább parakerékpár a fő sportága. A látássérült sportoló 500 métert teljesítve zárja igazán sportosan a 2017. évet.
A FODISZ elnökségi tagja, Suba Róbert, paralimpai ezüstérmes kajakozó - akit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az Év Sportolójává választott paraszakágban -, is ott lesz a december 30-i eseményen, szurkolásával biztatva a FODISZ-mezőnyt.