Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Eredményes FODISZ-TIE szakmai nap
2015. január 23-án, a Magyar Sport Házában szakmai napot tartott a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége azon fogyatékkal élő diákokkal is foglalkozó pedagógusok, testnevelők részére, akik részt vesznek a TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 projektben.

A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztési program küldetése és célja, hogy a felnövekvő generációk mind tájékozottabban, tudatosabban, figyelmesebben, többet törődjenek magukkal, és hosszú, egészséges életük legyen.A szakmai napot Szabó László, a FODISZ elnöke nyitotta meg, majd Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos ügyi miniszteri biztosa tartott rövid beszédet. Ezt követően, Toponári Gábor (FODISZ, ügyvezető elnök) vezetésével interaktív beszélgetés vette kezdetét, ahol a programban résztvevő szakemberek fejtették eddigi tapasztalataikat a programmal kapcsolatban. Az ebédet követően a projekt két megvalósítója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és az Országos Egészségfejlesztési Intézet képviselői is csatlakoztak a kerekasztal beszélgetéshez.

Terjék Mihály (KLIK, projekt menedzser) egy prezentáció segítségével mutatta be a projektet, majd ő, valamint az OEFI képviselői, Palicz Tamás (főigazgató-helyettes) és Baric Ádám (projektvezető) válaszoltak a pedagógusok, testnevelők kérdéseire.

A szakmai nap lezárásaként Tóth László (FODISZ, elnökségi tag) mutatta be a szövetség verseny- és sportolói adatbázisát (VESPA). Az elektronikus rendszer célja, hogy a XXI. századi technológiának megfelelő keretek között, hiteles adatokat szolgáltasson a FODISZ és tagszervezetei által szervezett versenyekről, eseményekről, valamint hogy könnyebben és minél nagyobb létszámú fogyatékkal élő diákhoz jussanak el a FODISZ rendezvényei.