{month}
{day}

Vándortábor-vezető pedagógus képzés indul a Testnevelési Egyetemen

A magyar kormány támogatásával létrehozott Vándortábor program régi hagyományokat elevenít fel, egyben új lehetőséget nyújt a hazai diákok számára, akik erdei és vízitúrázás közben fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit. 

A hegyek, völgyek és folyók legszebb szegleteit feltáró, változatos túrák a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében, együttműködésében valósulnak meg.

A vándortáborokra való jelentkezéssel párhuzamosan indulnak a kísérő pedagógusoknak szóló, akkreditált vándortábor-túravezetői tanfolyamok. A 30 órás tanfolyamot elvégző szakemberek számára ingyenes a vándortáborokon való részvétel és a táborok időtartama alatt napi bruttó 10 000 forintnyi térítésben részesülnek, ha csoportot visznek a természetbe. A tanfolyamon többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, valamint felkészítik őket a veszélyhelyzetek kezelésére, az esetleg szükséges egészségügyi tennivalók megvalósítására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

A továbbképzésre az alábbiak jelentkezését várják:

- Olyan pedagógusokat, akik potenciálisan kirándulásokat, túrákat, táborokat vagy vándortáborokat szerveznek
- A Bejárható Magyarország kerettantervet bármely formában megvalósító iskolák pedagógusait, továbbá ökoiskolák pedagógusait, dolgozóit
- Intézményi természetjáró túraszakkörök, civil és egyházi szervezetek, egyesületek, körök vezetőit és segítőit, amennyiben rendelkeznek megfelelő pedagógiai alapképzettséggel
- A honismeretet előtérbe helyező, az egészséges életmódot preferáló intézmények dolgozóit
- Cserkészvezetőket és szervezett természetjárókat