{month}
{day}

Ismét ott voltunk a Tátra Kupán

2015-ben a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége partnerséget vállalt egy szlovák egyesülettel, mely a V4-es pályázatnak köszönhetően nemzetközi bocsa kupát szervezett a Tátrában.



A tavalyi jól sikerült eseményt követően idén is megrendezésre került a Tátra Kupa (2016. június 25-27.), ahol Magyarországról ezúttal is a FODISZ vállalta a közreműködői szerepet. Szövetségünk felkeresett számos egyesületet, hogy közösen döntsünk a magyar keret kialakításáról, mely végül magyar nemzeti válogatottként utazott Szlovákiába. 



A rendezvényen négy kategóriában (B1, BC2, BC3, BC4) indulhattak sportolók. Számos nemzetközi szinten jegyzett sportoló is elindult a versenyen, többek között a világranglista 5. Robert Mezik (Szlovákia, BC2) és a szintén a világ élvonalába tartozó Samuel Andrejcik és Robert Durkovic (Szlovákia, BC4).



A magyar csapat játéktudásban sokat fejlődött a 2015-ös versenyhez képest, többen közel kerültek az elődöntős szerepléshez is:

BC1 
1. Langauer Katinka Miskolci Akarat SE 5. hely
2. Oláh Balázs Lendület SE 6. hely
3. Balabás Gábor Miskolci Akarat SE 8. hely

BC2
1.Kalános Róbert Mozgásjavító DSE 10.hely
2. Laklia Bernadett Pető SE 12. hely
3. Németh István MÁI SE 13. hely

BC3
1.Murguly Elemér Mozgásjavító DSE 7. hely
2. Edelényi Márton Mozgásjavító DSE 8. hely
3. Do Emese Pető SE 10. hely

BC4
1.Szabó Alexandra Mozgásjavító DSE 12. hely
2. Suha Vivien Mozgásjavító DSE 16. hely
3. Lőrincz Gábor Mozgásjavító DSE 18.hely



A csapat vezetője László Anita Mária volt, aki így foglalta össze a magyar válogatott teljesítményét:

Július 26-án reggel 9 órakor kezdődtek a selejtezők és egészen 18.30-ig tartott a verseny. A dobóknál Langauer Katinka és Oláh Balázs szerepelt a legjobban a BC1-es kategóriában, mindketten egy-egy meccset nyertek a 3 fős csoportból.  A BC3 kategóriában Murguly Elemér és Edelényi Márton versenyzett 2-2 nyert játékkal négy fős csoportban. Sajnos a pontarány miatt egyik versenyző sem jutott tovább. A BC4 kategóriában Szabó Alexandra egy nyert mérkőzéssel zárt, Suha Vivien szép játékkal próbált pontot szerezni.

Hétfőn korán reggel újabb selejtezőkkel folytatódott a verseny a BC1-BC2 játékosok számára, ahol sajnos játékosaink már nem tudtak a továbbjutáshoz elegendő pontot szerezni. 

A csapat minden tagja segítőkkel együtt nagyon szépen összedolgozott és együttműködött, mindenki tudta a feladatát, pontosan érkezett, az egész verseny jól hangulatban telt.  Vasárnap vacsora után közösen busszal felmentünk a Csorba-tóhoz egy rövid esti  tó körüli sétára, ami a csapat  tagjainak az egész napos versenyből kikapcsolódást biztosított.

A csapat a verseny során rengeteg tapasztalatot szerzett. A szlovák csapat kiváló technikai és taktikai játékát leginkább az elődöntők és döntők során tudtuk együttesen végignézni. Csapatunk számára ez példaértékű, ebből a játékból tanultunk legtöbbet.

Jegyzőkönyv: Bocsa Tátra Kupa Nemzetközi Torna, jkv. 160627.pdf