{month}
{day}

Nagy érdeklődés kísérte a FODISZ asztalitenisz országos döntőjét


Nagy érdeklődés kísérte a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) asztalitenisz országos diákolimpiai döntőjét Tatán. A 2018. január 24-én, (2000-2005 között született) tanulásban akadályozott diákok részére megtartott sporteseménynek a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont.

Tata város az elmúlt években szorosan együttműködik a szövetséggel és minden lehetséges eszközével támogatja a FODISZ munkáját. A 2018. január 24-i esemény megnyitóján jelen volt Michl József, Tata város polgármestere, Kriskó Beáta, a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának szakmai tanácsadója, Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke, Kapás Róbert, a FODISZ versenyigazgatója, valamint Arlóy Zsófia és Csonka András, paralimpiai válogatott asztaliteniszezők.

Az országos döntőbe összesen 105 diáksportoló jutott be a megyei versenyekről, ők küzdöttek meg az országos diákolimpia bajnoki címért. Azonban a résztvevők nem csak kupákkal és érmekkel lettek gazdagabbak, ugyanis a díjátadó előtt, a résztvevő oktatási intézmények között egy mini ping-pong asztal és egy kültéri nagy ping-pong asztal került kisorsolásra, melyet a DECATHLON (Tízpróba Magyarország Kft.) ajánlott fel támogatásként az idén 10 éves FODISZ számára, továbbadományozás céljából.  A sporteszközöket a Nyírbátori Éltes Mátyás EGYMI és a Budapest XXI. Kerületi Mészáros Jenő EGYMI nyerte.

Az emelkedett hangulatról pedig két nagyszerű para-asztaliteniszezőnk, Arlóy Zsófia és Csonka András bemutató-mérkőzése gondoskodott.

Nagyszerű légkörű verseny volt, igazi sportélményekkel megajándékozva a résztvevőket.

Fotó: Kiss T. József/Kisalföld