{month}
{day}

Életminőség javítás szabadidősporttal

A Magyar Szabadidősport Szövetség A TÁMOP-6.1.7-15/1-2015-0001 azonosítószámú. "Életminőség javítás szabadidősporttal" pályázatának részeként fogyatékkal élő diákok és felnőttek is lehetőséget kapnak arra, hogy a program keretein belül háromszor, díjmentesen eljuthassanak egy-egy fitness terembe.

A FODISZ eltökélt célja, hogy ne csak egy-egy szabadidősport eseményen legyen lehetősége egészségmegőrző testmozgást végezni a fogyatékos diákoknak, hanem heti rendszerességgel sportolhassanak azok a gyermekek, akiknek igényük volna a rendszeres mozgásra. Ehhez azonban szükséges, hogy a fogyatékos diákok előtt is „megnyíljanak” azok a piaci alapon működtetett sporttermek és sportlétesítmények, amelyekbe eddig nem volt lehetőségük bejutni. 

Fontos kihangsúlyozni, hogy ezt a célkitűzést más intézményi együttműködésekben is igyekszik a szövetség rögzíteni. A fentiek értelmében a FODISZ 2015. október 15. és november 22. között egy pilot projektnek tekinthető TÁMOP projekt keretein belül vesz részt az „Életminőség javítás szabadidősporttal” programban. 

A Magyar Szabadidősport Szövetség projektje lehetőséget biztosít arra, hogy az ország 18 megyéjében 12000 gyermek 3 alkalommal ingyen, szakemberek segítsége mellett sportolhasson több mint 80 fitness-, és konditeremben, amiből a Szövetségünk keretein belül sportolók közül 5000 főnek (hozzávetőleg megyénként 300 fő) van lehetősége bekapcsolódni a programba.