{month}
{day}

Ha Sziget Fesztivál, akkor Ability Park

A Sziget Fesztivál a különböző zenei stílusok és kultúrák találkozásán túl olyan programoknak is lehetőséget biztosít a megjelenésre, melyek célja a fogyatékkal élők világának megismerése.



Az Ability Park már több mint tíz éve meghatározó pontja a Sziget Fesztiválnak, a rendezvény ideje alatt több ezer látogató tér be, hogy olyan tapasztalatokat szerezzen, melyekre máshol nem lenne lehetősége. A látogatók az Ability Parkban ugyanis különböző játékos és sportos aktivitásokon keresztül próbálhatják ki, hogy milyen valamilyen fogyatékossággal élni.



A parkban vehetünk jelnyelvi leckéket, végig sétálhatunk egy labirintuson bekötött szemmel, kipróbálhatjuk a vakfocit, a vak ping-pongot és próbára tehetjük tudásunkat egy kerekesszékes akadálypályán is.

A FODISZ sportos aktivitásokkal (kerekesszékes kosárlabda, ülőröplabda, falmászás vakon) van jelen az Ability Parkban immáron harmadik alkalommal.



Az Ability Parkban pénteken tiszteletét tette Iain Lindsay brit nagykövet és Szekeres Pál, az EMMI miniszteri biztosa, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményirányítási igazgatója is, a Gördülő Tánccsoport pedig rögtönzött táncbemutatót tartott.



A Sziget Fesztivál idén augusztus 10-17-ig tart, az Ability Park mindennap 10.00 és 20.00 között van nyitva a közönség számára.