{month}
{day}

Szabolcs megyei díjátadó

Bensőséges ünnepen, családias hangulatban zajlott le a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének díjátadó sportgálája, amikor az elmúlt 2016-os év legeredményesebb sportolóit, edzőit, felkészítőket, sportaktívákat és társadalmi segítőket díjazták 2017. február 3-án, pénteken.

A sportgálának ezúttal a Nyíregyházán a Continental Aréna adott otthont, ahol az egybegyűlteket Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke (aki egyben a Megyei Diáksport Szövetség elnöke is) és Jászai Menyhért Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Beszédükben mindketten kiemelték a fogyatékos sportolók szinte emberfeletti sportteljesítményét, ennek fontosságát, ami példaként állhat az egészséges sportolók előtt is. Hangsúlyozták a sérült emberekkel, nagy türelemmel foglalkozó edzők, szakemberek, és nem utolsó sorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetség áldozatos munkáját, ami országos viszonylatban is az élmezőnyben van. Ígérték, hogy a továbbiakban is minden támogatást megadnak a fogyatékkal élő sportolók zavartalan felkészülésére, sportolása érdekében.



Majd Szabó László a FODISZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke megnyitó beszédében elismeréssel szól a megyénkben folyó, magas szakmai hozzáértéssel végzett munkáról, amit a fogyatékkal élő sportolók érdekében végeznek. Ahogy mondta: Fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, hogy vesztesnek lenni. Ez a szlogen ebben a megyében mindenképpen helytálló, így örömmel látogat el hozzánk évente több alkalommal is a különféle sportrendezvényekre.



Díjat kapott több versenyző és csapat is, akik a FODISZ Diákolimpiai versenyrendszerében értek el sikereket.

További részletek és a díjazottak névsora az Indexkelet tudósításában: http://www.indexkelet.hu/rovatkeret.php?r=4&cikk=41242

(www.indexkelet.hu)