Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Komárom-Esztergom megyében maradt a "Kapkodd a lábad" trófea
A 2015.04.10-11-ére, az I-II. korcsoport számára meghirdetett, XV. jubileumi "Kapkodd a lábad" Sorverseny Országos Diákolimpia Döntőjét Tatabánya nyerte. A versenyre 16 megyéből és Budapestről érkezett csapat, így összesen 170 diák vett részt az eseményen. A két napos rendezvény péntek délután vette kezdetét a megnyitóval, ahol Bencsik János (országgyűlési képviselő, a verseny fővédnöke), Michl József (Tata Város polgármestere, a verseny védnöke), dr. Kancz Csaba (kormánymegbízott, Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal) és Borsó Tibor (alelnök, Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés) köszöntötte a résztvevőket, majd Szabó László, a FODISZ elnöke nyitotta meg a versenyt.Ezt követően került sor az öt feladatból álló selejtezőre, melynek végén a későbbi győztes Tatabánya (Komárom-Esztergom megye) csapata jutott be első helyen a másnapi fináléba. Mellettük Tornanádaska (Borsod-Abaúj-Zemplén), Hajdúhadház (Hajdú-Bihar), Heves (Heves), Somogyvár (Somogy), Dunaújváros (Fejér), Várpalota (Veszprém) és Pécs (Baranya) kvalifikálták magukat a döntőbe.

A versenyzést követően vacsora és kulturális est várt még a gyerekekre.Szombaton 9.30-kor kezdődött a szintén öt feladatból álló döntő. Tatabánya, Tornanádaska és Hajdúhadház vívtak nagy csatát az első helyért, az utolsó játék előtt még mindhárom csapatnak megvolt az esélye a győzelemre. Végül Tatabánya örülhetett, de a második helyen záró Tornanádaskának és a bronzérmes hajdúhadházi csapatnak sem volt oka a csalódottságára. Mind a 17 csapat remekül teljesített és sok gyerek még jövőre is részt vehet az országos döntőn, ha sikeresen teljesít a megyei versenyen.A díjátadó előtt a Tatai Ütőegyüttes előadását hallgathatták meg a gyerekek.

Az érmek és kupák átadásában Michl Józsefnek és Toponári Gábornak (ügyvezető elnök, FODISZ) olyan kiváló sportolók segítettek, mint Boczkó Gábor (vívás; világbajnok, többszörös Európa-bajnok) és Hadfi Dániel (cselgáncs; Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes). Zárásként pedig örömmel készítettek közös képeket a gyerekekkel és felkészítő tanáraikkal, akik így újabb felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak.