Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
A NEM ADOM FEL – 4. REHAB CRITICAL MASS esemény társprogramjaként, 10.00 és 15.30 óra között FODISZ SPORT TÉR várja a közönséget 10.00 és 15.30 óra között a Bazilika előtt.


F E L H Í V Á S

NEM ADOM FEL – 4. REHAB CRITICAL MASS 

Szeptember 30., 10 órától, Budapesten, a Szent István téren

 A program szervezői: a Nem Adom Fel Alapítvány és a Rehab Critical Mass Alapítói

A sportprogramok szervezője: a FODISZ

 Mutassuk meg magunkat!  Mutassuk meg, hogy kikerülhetetlen tömeget jelentünk Magyarországon! Nem csak a fogyatékkal élőkre, hanem a velük szolidáris, az ügyet fontosnak tartó résztvevőkre is számítunk! Mutassuk meg, milyen sokan vagyunk! 

FODISZ SPORT TÉR

A FODISZ rengeteg érdekes, izgalmas sportprogrammal és neves sportolókkal várja a látogatókat, fogyatékkal élőket és épeket egyaránt, 10.00 – 15.30 óra között a Szent István téren, a Bazilika előtt.

Kérjük, hogy aki részt kíván venni az eseményen, előzetesen regisztrálja magát az alábbi linken: 

Regisztráció ITT

Tervezetten megjelenő aktivitások, sportágak: boccia, ergométeres evezés, Esések Iskolája, freestyle-foci, futóbicikli, karate, kerekesszékes rögbi, kerekesszékes kosárlabda, parakajak, paravívás, szkander/para-szkander, tenisz, teremkerékpár, ügyességi pálya, ülő röplabda, vak box, vakfoci, vaksakk/sakk, zumba.

A REHAB CRITICAL MASS célja: felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékossággal élő emberek sokan vannak, „kritikus tömeget” alkotnak, akiket erkölcsi alapon és nagy létszámukat tekintve is számításba kell venni, oda kell rájuk és igényeikre figyelni, ugyanakkor a rendezvény a fogyatékossággal élők számára is felhívás, hogy ők is legyenek nyitottak az ép társadalom felé, merjék megmutatni magukat, ne adják fel, legyen bennük kitartás.

A FODISZ SPORT TÉR célja: megmutatni a sport jelentőségét, önmagán túlmutató szerepét a fogyatékkal élők világában, illetve felmutatva ezen társadalmi csoport által elérhető széles sportolási lehetőségeket, sportági palettát.

Fontos lenne, hogy az egyházak támogatói, sőt kezdeményezői legyenek ennek a befogadó szemléletnek. A Szent István Bazilika belülről bár akadálymentes, de aki kerekesszékkel érkezik az épülethez, nem tudja jelezni belépési szándékát. A rendezvényen - együttműködve az Egyház képviselőivel - felavatunk egy olyan külső jelzőcsengőt, mely hiánytalanná teszi a Bazilika akadálymentesítését és egyben szimbolikusan is jelzi, hogy a fogyatékossággal élő emberek jelen vannak a társadalomban és az eddigieknél több figyelmet igényelnek.

Menet gyülekezője:      15.00 órakor, a Clark Ádám téren a Lánchíd budai hídfőjénél, a „0” km kőnél

Menet indulása:           16.00 órakor, a Szent István tér felé

Menet érkezése:           16.35 órakor, a Bazilika elé

A téren 10 órától folyamatosan zajlanak a kulturális, zenei és sportprogramok! 16 órakor a menet érkezése után, közösen énekelünk a Never Give Up Gospel kórus közreműködésével, majd Böjte Csaba testvér köszönti az egybegyűlteket és felavatásra kerül a „csengő”. 19 órától Szentmisét tartanak a Bazilikában, ezt követően Olaszországból érkező, fogyatékossággal élő fiatalokból álló szimfonikus zenekar, az Esagramma Symphony Orchestra tart rövid koncertet.

A FODISZ SPORT TÉR facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/878200472331022/?ref=ts&fref=ts

A FODISZ facebbok oldala:  https://www.facebook.com/fodisz/?fref=ts

A menet facebook oldala: https://www.facebook.com/rehabcriticalmass.hu/?fref=ts

A menet eseményoldala: https://www.facebook.com/events/1326347560796828/?fref=ts