{month}
{day}

I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé és Para Boccia Emlékverseny

MEGHÍVÓ

I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé és Para Boccia Emlékverseny

Sok szeretettel hívjuk meg a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány által közösen szervezett, 2017. május 12-14-én, Tatán Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, illetve a Városi Sportcsarnokban, megvalósuló I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé és Para Boccia Emlékverseny eseményekre. 

A  FODISZ „Több mint sport” szlogenjének megfelelően, első ízben kerül megrendezésre a sportot és a művészetet összekapcsoló olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg.  

Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége

Az esemény védnöke: Michl József, Tata város polgármestere

Az I. ParaKépzőművészeti Biennálén 40 kiemelkedő, előzsűrizett kép jelenik meg, különböző sérültségben érintett alkotóktól. A megnyitón kerül kihirdetésre és átadásra 10 különdíj is.

A kiállítás célja: megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. 

Megnyitó időpontja: 2017. MÁJUS 12. (péntek), 18 ÓRA

A Megnyitó és a Kiállítás helyszíne:  ÚJ KAJAKHÁZ ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT (Tata, Tópart sétány 2.)

 A KIÁLLÍTÁS 2017. JÚNIUS 2-IG LÁTOGATHATÓ!

Szabó Szonjáról: A 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt.  A szervezők a névnapjához közeli rendezvénnyel kívánnak emléket állítani mindannyiunk számára példaértékű életének.

Sok szeretettel várjuk szombati sporteseményünkön is!

A Szabó Szonja Para Boccia Emlékverseny Megnyitójának időpontja: 2017. MÁJUS 13., (szombat), 9.15 ÓRA.

Megnyitó helyszíne: Városi Sportcsarnok, (Tata, Május 1. út)

Mindkét esemény Megnyitóján, tatai művészek, sportolók közreműködésével, az alkalomhoz illő műsorral is várjuk a vendégeket!

Sok szeretettel várjuk eseményeinken!