{month}
{day}

Nagy sikerű diák asztalitenisz OB döntő Gödöllőn!


Nagy sikerű diák asztalitenisz OB döntő Gödöllőn!

Gyönyörű napsütéses időben került megrendezésre a TANAK III.- IV.- V. korcsoportos fiú- leány diák asztalitenisz országos bajnokság döntője 2013. szeptember 21-én Gödöllőn.

A döntő helyszíne a Gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnoka volt, ahol a szervezők professzionális hátteret nyújtottak a versenyen résztvevő sportolóknak, edzőknek, bíróknak, mind a sporteszközök, versenyzési területek, eredményjelzők, egyéb informatikai, hangosító eszközök, kezelők biztosításával.  Magyarán szólva tökéletes helyszín és szervezési munka már megalapozta egy jó és sikeres rendezvény napot, amelyhez még hozzájárult az illusztris vendégek részvétele, ami igazi rangot adott a döntőnek.


A program Dr. Gémesy György Gödöllő város polgármesterének a köszöntőjével kezdődött, ezután Szabó László a FODISZ elnöke megnyitotta a döntő rendezvényét.  


A folyatásban egy profi asztalitenisz bemutató mérkőzést, igazi asztalitenisz show műsort élvezhettek a diák versenyzők és a nézők, Tóth Krisztina 25-szörös magyar bajnok, 6-szoros Európa bajnok és VB bronzérmes asztalitenisz versenyző és Németh Károly 171 szeres válogatott 17-szeres Örökös magyar bajnok, mesteredző előadásában.  


A látványos kezdést követően megkezdődtek a diák versenyek. Az idei döntő versenyein Békés, Hajdú, Heves, Jász, Komárom, Pest, Veszprém, Zala, megyék sportolói indultak.


A fiúknál a III-as, IV-es korcsoportban,  A. csoport 1. Szerdahelyi Krisztofer – Zala, 2. Suki Béla – Pest megyéből kerültek az elődöntőbe, ahol a B. csoport 1. Bodó Levente – Veszprém, 2. Balogh Krisztián – Pest megyei versenyzőkkel kellet megmérkőzni ük a döntőbe jutásért.  A döntőben a veszprémi Bodó Levente játszott a zalai Szerdahelyi Krisztoferrel. A döntőt 3:0-ás mérkőzés arányban Szerdahelyi Krisztofer nyerte meg és lett a korcsoport bajnoka!


A lányok III-as, IV-es korcsoportjában az A. csoportból 1. Kálai Beáta – Heves, 2. Juhász Rózsa-Pest megyei sportolók jutottak az elődöntőbe, ahol a B. csoportból Molnár Edit – Heves és Barát Kitti – Jász-Nagykun-Szolnok megyéből várta őket.  A döntőben Kállai Beáta és Juhász Rózsa mérkőzött meg a bajnoki címért. A döntőt 3:0-s mérkőzéssel Kállai Beáta Heves megyéből nyerte meg és lett bajnok.


A fiúk V. korcsoportjában az A. csoportból Vizsnyai  Dávid – Békés és Kovács Krisztián – Komárom – Esztergom megyéből jutotta a döntőbe, ellenfeleik a B. csoportból 1. Molnár Péter – Békés, 2. Farkas Tamás-Komárom- Esztergom megyéből.  A két Békés megyei sportoló „hazai” döntőjébe Molnár Péter és Vizsnyai Dávid került. A „hazai” döntőt végül Vizsnyai Dávid 3:1 arányban nyert meg, és lett a bajnok.


A lányok V. korcsoportjában körmérkőzések eredménye alapján a bajnok Horváth Rozália - Zala megyei sportoló lett, 2. helyen Kurgyis Enikő Hajdú- Bihar megyei sportoló végzett, a 3. helyet Kubovi Melinda Békés megyei sportoló szerezte meg.


Az érmeket, okleveleket Toponáry Gábor FODISZ ügyvezető elnöke és Árva János FODISZ elnökség tagja, a Diáksport Bizottság elnöke adta át a sportolóknak.

A döntő eredményei megtekinthetők: ITT

Az országos döntő rendezvényének szervezéséért a FODISZ elnöksége köszönetét fejezi ki a Pest megyei Szövetségnek és Tóth Tibor főszervezőnek.

Tóth László