{month}
{day}

Siófok a sport fővárosa lett!

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda szervezésében  I. alkalommal megrendezésre kerülő Nyári Sportágválasztó július 18-án reggel 10 órakor nyitotta meg kapuit Siófokon, a Nagystrandon. 



A rendezvényen elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágakat próbálhatták ki a kilátogatók. 

A rendezvény hivatalos megnyitóján megjelent Szekeres Pál többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető, miniszteri biztos, Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere, Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója, a Rió Klub vendégeiként Joó Abigél, Tobai-Sike Renáta és Veréb István, a szervezők részéről pedig Koós-Lukács Tímea és Kertész Tamás.



Fogyatékkal élők sportolási lehetőségei is megjelentek a rendezvényen!



A FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége) együttműködésének köszönhetően a Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kapott a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása. A látogatók megismerkedhettek a parasport szövetségek tevékenységével, és természetesen több speciális parasportág interaktívan is bemutatkozott.  

/www.sportagvalaszto.hu/ Fotók: www.sportagvalaszto.hu