Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Ilyen még nem volt!
A 2007-ben Budapesten létrehozott Nagy Sportágválasztó rendezvény 2015-re már igen nagyra nőtt. A fővárosban évente kétszer (májusban és szeptemberben) több mint 100 sportágnak biztosít lehetőséget az interaktív bemutatkozásra, a rendezvényenként 20-22 000 látogatónak pedig a sportágak díjmentes kipróbálásra, a mozgásformákkal való ismerkedésre.

Az új rendezvényen, a Nyári Sportágválasztón pedig elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágaknak kapnak teret a bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek. Többek között kipróbálható lesz az úszás, a vízilabda, a kajak, a kajakpóló, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a strandröplabda, a strandfoci, az asztalitenisz, a splitt-pong, a strandtenisz, a búvár szakágakból a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és az uszonyos búvárúszás, de megismerhető lesz az életmentők tevékenysége is, ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanque és tollaslabda, de azt is megtudhatják a látogatók mik is azok a "sportpoharak" vagy a sportlétra.A sportágakat sportszakemberek, edzők  képviselik, így szakszerű információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek, melyik sportágat milyen feltételekkel lehet a későbbiekben gyakorolni.

A Nyári Sportágválasztóról nem hiányoznak majd bajnokaink, olimpikonjaink sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen.

FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI IS MEGJELENNEK!

A FODISZ együttműködésének köszönhetően a Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása. Egyrészt informálisan a szervezetek tevékenységét, illetve interaktívan a speciális para-sportágakat bemutatva.

A rendezvény hol máshol kerülhetne megrendezésre mint a festői Balatonon, illetve Balaton-parton, a Siófoki Nagystrandon.Siófok városa nagy lelkesedéssel fogadta be a rendezvényt és mind a város, mind a Siófoki Nagystrandot üzemeltető Balaton-parti Kft. mindent megtesz azért, hogy ezen a napon Siófok ne csak a Balaton fővárosa, hanem a sport fővárosa is legyen! Időpont: 2015. július 18. (szombat), 10-18 óra között
Helyszín: Siófoki Nagystrand, Petőfi sétány 3., a rendezvény bejárata: 1.kapu
 
MOZOGJ NYÁRON IS! Strandolj és sportolj együtt velünk ezen a napon!
 
A rendezvényre való belépés díjmentes, de előregisztrációhoz kötött!
Regisztrációt 2015. július 17., 24 óráig tudunk fogadni!
REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTS IDE!