{month}
{day}

Megtartotta sajtótájékoztatóját a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó

A május 27-28-i XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője arról beszélt, hogy nagykorúvá vált eseményen csúcsot döntenek a szervezők: 101 sportágat és idén először 7 parasportágat mutatnak be. 

Kiss Gergely hangsúlyozta, hogy nem lehet mindenkiből olimpiai bajnok, ám az esemény célja az, hogy minél több kisgyerek szeresse meg a mozgást, a sportolást. A kétnapos rendezvény pénteki napja ezúttal is az előre bejelentkező oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családok foglalhatják el a sportközpontot.



„Kétszeres elnökként, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnökeként köszönöm, hogy a rendezők szélesre tárták a kaput a fogyatékkal élők előtt. Buzdítjuk a fogyatékos gyermekek szüleit, hozzák el a kicsiket az eseményre, hogy minél többen kedvet kapjanak a sportoláshoz, és majdan közülük kerüljenek ki a jövő paralimpikonjai” – mondta Szabó László, aki az MPB első embereként örömmel jelentette be, hogy Rióban több magyar parasportoló vesz majd részt, mint Londonban négy esztendeje.

A kiemelt támogató Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Fábián László sportigazgató jelezte, hogy nemcsak a paralimpiai küldöttség lesz népes Rióban, hanem az ép sportolók létszáma is közelít már a londonihoz.

„Hat-nyolc éve rendszeresen ott vagyok a Nagy Sportágválasztó eseményein a gyermekeimmel, így tapasztalatból igazolhatom a rendezvény nagyszerűségét. A Nagy Sportágválasztó remekül illeszkedik a MOB gondolatkörébe, hiszen a pénteki napon sok iskolás lesz jelen, és találkozhat már példaképpé vált neves sportolókkal” – fejtette ki Fábián László.

Az eseményen a FODISZ a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen egy "parasport sátrat" üzemeltet és több sportág (lábtoll-labda, bocsa, vak ping-pong) megjelenését is segíti.

A rendezvény időpontja: 2016. május 27-28., (péntek-szombat) 9-17 óra között

Belépés: INGYENES