Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Nagysikerü volt a FODISZ kezdeményezése a 28. SPAR MaratononNagysikerű volt a FODISZ kezdeményezése a 28. SPAR Maratonon!

 2013. október 13-án, vasárnap reggel még Budapest is inkább hasonlított a ködös albionhoz, mint megszokott önmagához, mely kissé zord időjárás sem akadályozta meg a program megrendezését, amelyre folyamatosan érkeztek az Ötvenhatosok terére mindazok, akik a 28. SPAR Maratonon indulni kívántak. 

A reggeli vaskos köd ellenére rekord számú részvevő jelent meg az ország legnagyobb tömegsport eseményén, amelyen belül nagy sikert aratott a FODISZ fiatalok 600 m–es családi futáshoz való csatlakozása.A családi futásra a gyülekező még álmos, ködös időben kezdődött a FODISZ sátra előtt, ahová folyamatosan jöttek a nevezet sportolók és az illusztris támogatók.A FODISZ támogatói a rendezvényen a Magyar Rádió csapata Jónás István vezérigazgató és Ujhelyi Zoltán vezérigazgató-helyettes úr vezetésével, Dr. Deutsch Fürj Tamás, Benedek Tibor, Várkonyi Attila-Dj Dominique, Hajdú Péter, Sarka Kata, Németh Kristóf, Dr. Papcsák Ferenc, Dr. Borbély Zoltán, Gömöri Zsolt, Bácskai János, Aáry-Tamás Lajos voltak.Szabó László FODISZ elnök rövid köszöntjét már napos időben tudta elmondani, amely után Dr. Papcsák Ferenc, Budapest XIV. kerület- Zugló polgármestere is üdvözölte a megjelenteket.A SPAR Maraton programja szerint tervezet családi futás kezdetére már a köd is felszállt, a távot gyönyörű napsütéses időben tudták megtenni a rajthoz állok.

A családi futáson több mint 150 fogyatékkal élő fiatal és a FODISZ-t támogató közéleti személyiségek vettek részt, az erre célra készített FODISZ pólóban. A közös futás után a fiatalokat a FODISZ egy ebédre megvendégelte és azt követően állatkerti kirándulással záródott a nap.Ez az esemény széles körben mindenkinek megmutatta azt, hogy a FODISZ szlogenje„Több mint sport” mit jelent a gyakorlatban.

Egy minden tekintetben sikeres nap után mit is lehetne mondani mást, mint azt, hogy: 
Találkozunk veletek jövőre ugyan itt!

Tóth László