Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Kiemelt MSZSZ rendezvények
A Magyar Szabadidősport Szövetség elsősorban nem eseményszervezéssel foglalkozik, ezért mindössze néhány kiemelt, országos sporteseményben vállal rendezői szerepet.1. SZABADIDŐSPORT KONFERENCIA
 
Az évindításkor aktuális és hasznosítható ismeretek átadására hagyományosan konferenciát szervezünk. Azon a témák legautentikusabb, leghitelesebb előadói segítségével segítünk a meghívást elfogadó sportvezetők munkájában.

A konferencia programjában aktuális sportpolitikai kérdések, a szabadidősport tevékenység finanszírozási, pályázati lehetőségeivel és a sportszervezetek működésével kapcsolatos gazdasági témájú előadások szerepeltek.

2. KIHÍVÁS NAPJA


 
KIHÍVÁS NAPJA 1991 óta kerül megrendezésre, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.

Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, míg a települési rendezvények szervezését és lebonyolítását a versenykiírás alapján helyi partnereink – általában az önkormányzatok - végzik.

E programban eddig 1578 falu és város - a magyar települések 50 %-a vett részt. Az esemény folyamatosan részét képezte a sportfőhatóság "Mozdulj Magyarország" rendezvénysorozatának. A vetélkedés lényege, hogy a benevezett településeken zajlik a verseny, a résztvevőknek nem kell utazniuk, ez adja népszerűségét.

3. SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA

A ma ifjúsága jövőképének alakításakor kiemelkedő a mai idősek életmódjának minősége. Az aktív, életvidám „régebb óta fiatalok” látványa megkönnyíti a rendszeres sportolás elfogadtatását, megszerettetését.

A fesztivál programjába csak olyan aktivitásokat vettünk fel, melyek nem járnak közvetlen sérülési kockázattal, a résztvevők szervezetét lehetetlen mértékben nem terhelik. Ennek megfelelően 48 féle sportaktivitás szerepel a programban. A lebonyolítás során az általunk szervezett Női Mozgásfesztiválon bevált pontgyűjtő szisztémát alkalmazzuk, azaz a résztvevők az egyes helyszíneken pontokat gyűjthetnek a rajthoz állásukkal, esetleges sikeresebb teljesítményükkel. A pontokat korosztályonként (5 korosztály) és nemenként elkülönítve értékeljük, és külön-külön díjazzuk.

4. NŐI MOZGÁSFESZTIVÁL

A testi-lelki egészség és szépség minden nő vágya. Számtalan sportoló példája bizonyítja, hogy a mozgás, a sport segítségével az előnytelen külső is csinossá formálható, a csinos külső pedig kellemes közérzetet biztosít. A testileg-lelkileg egészséges nő a családját, környezetét, munkahelyét befolyásolja, döntően alakítja. Napjainkban ezek az elvárások, melyeknek megfelelni igen nehéz.

Előnyös külsővel és kellemes közérzettel környezetünkre is jó hatást tehetünk. A nők szerepe a családban is meghatározó, sokat tehetnek az egészséges táplálkozási szokások kialakítása, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltése érdekében. Fitté változni nem egyszerűen fogyókúra, vagy mozgásprogram, életforma. Sportfesztiválunk erről szól.

5. VILÁG GYALOGLÓ NAPAz eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta elmondható, hogy a világ minden kontinensén, már 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot. Az elmúlt évben már hazánkban is 100 helyszínen került megrendezésre, reményeink szerint idén még több településen hódolnak majd ennek az egyre népszerűbbé váló sportnak. A Világ Gyalogló Nap hivatalosan október 9 -10én kerül megszervezésre.

A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése egy, a világ minden részén megrendezésre kerülő esemény keretében, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód érdekében.

További információkért kattintson ide.

www.masport.hu