{month}
{day}

MOST MI SPORTOLUNK! ...amikor nem a diákok, hanem az EGYMI pedagógusai versengnek egymással

"MOST MI SPORTOLUNK!" RENDEZVÉNY

JÚNIUS 23., CEGLÉD, Losontzi István EGYMI, Szakiskola Készségfejlesztő Iskola és Kollégium. Ezen a napon nem a diákok, hanem a gyógypedagógusok versengtek egymással! Az Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményekből több mint tíz csapatban, összesen 110 pedagógus mérte össze tudását különböző játékos feladatokban, sportágakban. 

Alábbiakban a „házigazda” intézmény beszámolóját olvashatjátok:

MMS Cegléd

2017.06.23-án a Most Mi Sportolunk (MMS) sportnap negyedik alkalommal került megrendezésre a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége) támogatásával, melynek ebben az évben intézményünk adott otthont, mivel a tavaly Kecskeméten megrendezett versenyt intézményünk csapata nyerte meg.

A rendezvény célja az volt, hogy a fogyatékos gyermekeket nevelő intézmények pedagógusai, dolgozói egy vidám napot töltsenek együtt, ahol összemérhetik erőnlétüket, szellemi frissességüket és egyben mentális egészségüket is karbantarthatják.

Versenyfelhívásunkra 13 csapat jött el az ország több megyéjéből összesen 128 fővel. Egy csapat igénybe vette kollégiumi szálláslehetőségünket is.

A rendezvényen részt vevő Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmények csapatai: Dunavecse, Szolnok 2 csapattal, Kiskőrös, Karcag-Kisújszállás, Budapest-Csoda Csali, Abony, Kecskemét, Cegléd 2 csapattal, Tiszaföldvár-Homok, Debrecen és a FODISZcsapata.

A versenyzők 11 versenyszám közül választhattak, volt csapat és egyéni indulási lehetőség is.

Egyéni versenyszámok az atlétikán belül: 50 m-es síkfutás, távolugrás, súlylökés; sakk, keresztrejtvény, asztalitenisz, Csapatsportok: zsinórlabda, labdarúgás, floorball, váltóverseny, kötélhúzás.

A vándorkupát illető legeredményesebb csapat díjat idén is Cegléd nyerte el. A jövő évben pedig Szolnok vállalta be a rendezvény megrendezését.

Köszönettel tartozunk intézményünk valamennyi dolgozójának, akik egységesen kivették részüket a sportnap sikeres lebonyolításában. A verseny megrendezésébe vetett munkánk számunkra duplán érték, hiszen nagyszerű csapatépítési lehetőség is volt egyben, mely célt el is értük ezzel a példaértékű együttműködéssel.

A versenyzők bemelegítését Szellő Imre profi ökölvívó vállalta magára, aki közvetlen személyiségével emelte rendezvényünk színvonalát. Köszönjük Neki és Kedves Családjának, hogy elfogadta meghívásunkat.

A verseny fővédnöke Fodor Gábor Tankerületi Igazgató Úr volt, aki nagy örömét fejezte ki a kezdeményezést látva, tapasztalva. Védnök Jezerniczky Attila Cegléd város sport koordinátora volt, aki segítségével jó ideje színvonalas módon tudjuk propagálni már sporttevékenységeinket, melyet ezúton is köszönünk.

Rendezvényünket támogatta továbbá a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola (Rimóczi Gábor Intézményvezető); a Ceglédi Várkonyi István Általános Iskola (Bögös István Intézményvezető); a Ceglédi Vasutas Sportegyesület (Horváth József ügyvezető elnök Úr), valamint a Buda- Házépítő Kft, Kis Pál vállalkozó és a Germán Zrt.

Köszönjük a FODISZ-nak és személy szerint Toponáry Gábor ügyvezető elnök Úrnak, hogy ilyen színvonalas rendezvényt szervezhettünk, hiszen ez az ő rugalmas és segítő személyisége nélkül nem jöhetett volna létre.

Pákozdi Tiborné

intézményegység-vezető


Fotók ide kattintva tekinthetők meg