Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Nagy sikerrel indult a FODISZ mentor programja!

Nagy sikerrel indult a FODISZ mentor programja!


Nagy sikerrel indult el a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által meghirdetett FODISZ MENTOR Program. A program során a szövetség vezetése felkérte a FODISZ versenyrendszerén belül működő sportágak egy-egy elismert és sikeres képviselőjét arra, hogy álljon a szövetség céljai mellé, és eddigi pályafutásával, eredményeivel legyen példakép a fogyatékos sportolók számára.


A FODISZ felkérését elfogadta 

 
Czene Attila (úszó), Csisztu Zsuzsa (torna), 

 
Dunai Antal (labdarúgás), Gécsek Tibor (atléta), 

  
Fráter Viktória (ritmikus gimnasztika), Kállai Gábor (sakk nemzetközi nagymester), 

  
Kiss Lenke (kosárlabda), Laurencz László (kézilabda), 

  
Németh Károly (asztalitenisz), Pető Tibor (evezés), 

  
Szöllősi Györgyi (szabadidősport)     és Tóth Krisztina (asztalitenisz).

A Magyar Sport Házában megtartott sajtótájékoztatón Szabó László FODISZ - elnök hangsúlyozta annak a fontosságát, hogy minél több példaképre van szükség a fogyatékos diákok sport által megvalósított sikeres integrációjához, és örömét fejezte ki a szövetség céljaival azonosuló mentorok együttműködése kapcsán.A kormány képviseletében Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár elismeréssel szólt a szövetség kezdeményezése mellett és támogatásáról biztosította a FODISZ-t, valamint kiemelt feladatként nevezte meg a hazai integrált oktatási intézményekben tanuló közel 80.000 fogyatékos diák sporttevékenységének folyamatos és minőségi szervezését.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpai Bizottság elnöke örömét fejezte ki, amiért egyre több sportoló példakép segíti a fogyatékos diákok sporton keresztül megvalósuló integrációját.
A rendezvényen az immár FODISZ Mentor-ként megnyilatkozó olimpiai, világ-, és Európa-bajnok, olimpikon és sokszoros magyar bajnok, klasszis sportolók egységesen vállalták, hogy a jövőben a fogyatékkal élő diákok sportjának nagykövetei lesznek.

FODISZ