{month}
{day}

Együttműködési megállapodás a Robogó Óvodával

Május 22-én, reformkezdeményezésként szakmai együttműködési megállapodást írt alá a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a XVIII. kerületi Robogó Óvoda, a pestszentlőrinc-pestszentimrei fogyatékkal élők óvodapedagógiai nevelésének és iskola előkészítésének fejlesztése és sportoltatása érdekében.


Az együttműködő felek szándékai szerint az itt bemutatkozó pilot program és együttműködés a későbbiekben a kerület többi óvodájára, majd Budapest más kerületeire, illetve akár országos jelleggel, a vidéki régióra is kiterjesztésre kerül.  A két fél közötti szakmai együttműködés célja, hogy a pestszentlőrinci Robogó Óvodában integrált nevelésben részesülő, fogyatékkal élő nagycsoportos gyermekek és azok szülei megismerjék a FODISZ tevékenységét annak érdekében, hogy könnyebb legyen az iskolaválasztáskor a gyermek mozgás-aktivitásának folytatása, sportolással az életminőségük javítása, tehetségkutató versenyekkel a tehetséggondozás segítése.

További cél, hogy az együttműködés segítse: a pestszentlőrinci Robogó Óvodában a mozgássérült gyermekek képessé tételét az állapotukhoz képest lehető leginkább önálló életre; az óvoda-iskola átmenet megkönnyítését a sikeres iskolai élet megkezdése érdekében; esélyegyenlőség biztosítását; valamint mozgás-aktivitás programokkal segíteni az egészséges, minőségi élethez való hozzájutást.


A megállapodást Dóczy Ildikó, a Robogó Óvoda intézményvezetője és Szabó László, a FODISZ elnöke látta el kézjegyével. Az aláírás jelentőségét mutatja, hogy az eseményen részt vett Ughy Attila​, a XVIII. Kerületi Önkormányzat polgármestere előirányozva, hogy szándékai szerint akár június közepén az együttműködést bővített tartalommal, kerületi szintre lehet emelni és újabb, a XVIII. Kerületi  Önkormányzat és a FODISZ közötti megállapodás aláírására is sor kerülhet.


Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hogy megállapodás a szülők, szülői munkaközösségek tájékoztatása és a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő gyermekek szüleinek elérése szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen nem csak az ép társadalmat kell befogadóvá tenni, hanem a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő szülőket is szükséges érzékenyíteni és nyitottá  tenni.

Fotó: Ványi Ákos - Városkép

Video: https://youtu.be/CbHgFFp6Acw