Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
A Medves fennsíkon rönkfutásban is összemérték erejüket fogyatékos diákok

Nagy sikerrel ért véget a XV. Medves Téli Sporttalálkozó Salgóbányán, ahol az idén már 17 oktatási intézményből 130 tanulásban akadályozott diák vett részt, és Erdélyből, valamint a Felvidékről is érkeztek csapatok. A gyönyörű természeti környezetben megrendezett sporteseményen labdarúgásban, mezei futásban és dartsban mérték össze a tudásukat a diákok.


A nagy hagyományokkal rendelkező 3 napos sporttalálkozó során az ország minden tájáról érkeztek tanulásban akadályozott diákok, akik számára a sportversenyek mellett szabadidős programokat is szervezett az eseményt megrendező Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége, az Illyés DSE, és a FLÓRA Sportegyesület.


Különleges hangulatot kölcsönzött az eseménynek a rönkfutás erőpróba, hiszen a nehéz talajú fennsíkon több mint 60 tanulásban akadályozott diák futott kitartóan egy-egy 2 kilogrammos rönkkel a kezében.


Az eredményhirdetés után a FODISZ szervezésében egy kerekasztal beszélgetés zajlott le a Medves Hotelben, ahol a FODISZ meghívására részt vett dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Uramecz János, a Salgótarjáni Polgármesterei Hivatal civil kapcsolatokért felelős vezetője, Barna Péter, az Ilyés DSE elnöke, valamint a megyei szegregált iskolák képviseletében Varga Gézáné és Koós Istvánné.

A megbeszélésen dr. Bablena Ferenc örömmel üdvözölte a szövetség munkáját és törekvéseit, és támogatásáról biztosította a FODISZ-t a megyei önkormányzat részéről. A FODISZ elnöke, Szabó László arról számolt be, hogy a 2015-ös évet a bővülés évének tervezik a szövetség életében, tehát a legfőbb cél, hogy a FODISZ versenyeire minél több diák jusson el, és vegyen részt. A szövetség ügyvezető elnöke, Toponáry Gábor elmondta, hogy a Medves Sporttalálkozó nagy sikerére való tekintettel, a FODISZ a jövőben is komoly támogatást tervez nyújtani az eseménynek, és a tervek között szerepel a rendezvény nemzetközivé való kiterjesztése.