{month}
{day}

Magyar - Cseh Ligarögbi összecsapás hazánkban, 2018-ban integrált sportmérkőzések


Rugby League European Federation (RLEF) és a Magyar Ligarögbi Szövetség (HRLF) rendezésében

Budapest, 2017. július. 22.

Magyarország 6 – 26 Csehország

A két nemzeti csapat másodszor mérkőzött meg egymással a válogatottak eddigi történetében, most először teljesen hivatalosan, ranglista pontokért. A mérkőzés része volta 2018-ban induló TriNations – az európai szövetség Csehország, Lengyelország és Magyarország számára kiírt - tesztsorozatának.  

Az eseményen a cseh és a brit nagykövetség is képviseltette magát, amely fontos lépés sportágunk szélesebb körű elismerése szempontjából.

A cseh csapat már az első percektől dominálta az összecsapást így a félidei szünet után 14 ponttal vezetett. Érezhetően nagyobb meccsrutin mellett fizikai fölényben is játszottak. A felkészült, kemény tolongás, jól szervező halfok és a gyors futók megállítása szinte minden erőforrásunkat felemésztette. A mérkőzés végén a csatárok előkészítő munkája után T. Uranchimeg, Nagy Gergelyhez, csapatunk kapitányához, passzolt, aki tetszetős támadás végén célpasszt adott Nemes Andrisnak. Őrsi Dávid értékesítette a jutalomrúgást is, így beállította a 6-26-os végeredményt.


Az eddig lejátszott mérkőzések előkészítik a 2018 őszén Ausztráliában megrendezésre kerülő „Feltörekvő Nemzetek Ligarögbi Világbajnoksága” ligarögbi tornát, melyen integrált nemzeti csapatok is versenyeznek majd a nagyválogatottak mellett.

A FODISZ és a HRLF együttműködésében elindított „Roadto Sydney” projekt, egészséges, hátrányos helyzetű és sérült gyermekek bevonásával épít fel egy integrált magyar csapatot, akik előreláthatólag három mérkőzést vívnak az ENWC2018 kísérő rendezvényeként.

Ezúton köszönjük minden játékosnak a nyári teszt-szezonban mutatott teljesítményt, szurkolóinknak és támogatóinknak pedig a csapat számára nélkülözhetetlen segítséget!

HRLF vezetősége