Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
KEK – Hallássérült diákok számára gyűjtöttek az egyetemisták

A KEK szervezői minden évben kiválasztanak egy intézményt, melynek számára gyűjtés szerveznek. 

A 2014-es torna célja volt, hogy olyan határon túli intézmény kapja a felajánlásokat, ahol fogyatékkal élő diákokkal foglalkoznak. A szervezők célja ezáltal nem csak az egyetemi sportra és a Kárpát- medencében élő fiatalok közötti közösségépítésre, hanem a fogyatékkal élők támogatására való figyelem felhívás is volt.


A Vajdaságból érkező szabadkai csapat tagjainak és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző (MTTK) Kar Hallgatói Önkormányzatának közös szervezésében április 14-én Szabadkán került megrendezésre az MTTK sportnapja. A sportnap mottója a „ A labda összeköt”, hasonlóan a KEK eszmeiségéhez, melynek üzenete, hogy határon átívelő közösséget teremtsünk a sporton keresztül.  A KEK szervezői csapata a sportnap keretén belül egy gála mérkőzést játszott a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, ahol 3-2-re a szabadkai fiatalok nyertek. A mérkőzést megelőzően a KEK szervezői átadták a több mint két száz ezer forint értékű sportfelszereléseket, Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát. A KEK döntőjén a póló eladásokból és felajánlásokból összesen 100 ezer forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor és Nagy Gergely, a KEK főszervezői adtak át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek. Az iskola kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra az életben. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is kimagasló eredményeket érnek el diákjaik évről, évre.

A rendezvényről a szabadkai Híradó is beszámolt, a videót idekattintva érhetik el. 

 Köszönet jár a résztvevő csapatoknak és a KEK támogatóinak, akik Beregszászról, Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Szabadkáról, hazánkon belül pedig Budapestről, Pécsről, Debrecenből és Gödöllőről érkeztek. Támogatóink között szerepel az MLSZ, az ELTE EHÖK, a Joma, az ELTE SPORT Kft., az ELTE Karrierközpont, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, a Mayer Pincészet, az Antall József Tudásközpont.

Az Európai Unió ifjúsági portáljának figyelmét is felkeltette a KEK szervezőinek önkéntes munkája, amiről egy cikkben részletesebben is olvashatnak idekattintva.