Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Debrecen nyerte a hallássérültek Röplabda Diákolimpiáját

A versenyt a budapesti hallássérültek tanintézete rendezte a FODISZ anyagi támogatásával. 

A mérkőzéseket az intézmény tornatermében rendezték meg, a csapatok az iskola kollégiumában voltak elszállásolva. A vidéki csapatok már péntek délután megérkeztek, majd egy filmvetítés és vacsora után a tornateremben rendeztek számukra játékos feladatokat.


Szombaton, a versenyek reggel 8 órakor kezdődtek 5 csapat részvételével. Már a csoportmeccsek is nagyon izgalmasak voltak, erről tanúskodnak a 3 szettes mérkőzések sokasága. A gyerekek fegyelmezetten, nagyon szép labdaérintésekkel játszották a mérkőzéseket. Látszik, hogy tanáraik sok időt és energiát fektettek a testnevelés órákon ezek tanítására, begyakorlására.


Az elődöntőben a 4 csapat keresztbe játszással döntötte el, hogy ki jut a döntőbe és ki játszik a 3-4. helyért. Így a következő párosítások születtek: a bronzéremért Szeged-Bp. Nagyothallók csapata játszott, a bajnoki címért pedig Debrecen-Kaposvár összecsapás volt.


Végül Debrecen diadalmaskodott, az ezüstérmet pedig Kaposvár vihette haza. A bronzérem a szegediek nyakába került, negyedik a pedig a budapesti hallássérültek csapata lett.