{month}
{day}

Budapesti győzelem a Hallássérültek Labdarúgó Diákolimpiáján

Pénteken és szombaton a hallássérült diákok országos labdarúgó döntőjét rendeztük Gödöllőn. 

Az első napra egy, a diáksportról szóló szakmai konzultációra került sor, melyen részt vettek a hallássérültekkel foglalkozó szegregált intézmények vezetői, testnevelő tanárok és a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének képviselői. Az egyeztetésen szoba került a diáksport színtereinek kiszélesítése, az SNI sport tehetségprogram, a sportegyesületek és a sportszövetségek kapcsolódása a programhoz. Felmerült témaként a testnevelő tanárok versenyeken való részvételének túlóra finanszírozása, az integráltan tanuló diákok bevonása a versenyrendszerbe is. Megállapodás született a hallássérültek iskoláinak hagyományos sportrendezvényei és a FODISZ innovációs törekvéseinek ötvözéséről is.



A második nap a fociról szólt. Remek idő fogadta a csapatokat, akik jó hangulatú, színvonalas mérkőzéseket játszottak. 



A győzelmet a budapesti Dr. Török Béla EGYMI szerezte meg, második helyen végzett a Hallássérültek EGYMI (Debrecen), a bronzérem pedig a budapesti Hallássérültek EGYMI-hez került. 



Külön díjban részesült a legfiatalabb játékos (Seres Roland – Dr. Török Béla EGYMI), a gólkirály (Cser Dávid – Dr. Török Béla EGYMI), valamint a legjobb kapus (Döbrentei Dániel – Kozmuzta EGYMI Szegedi Klúg Péter Tagintézménye). Az eseményen jelen volt a siketek futsal válogatottjának kapusa, Borna Gábor, aki a díjak átadásában is segített.

Végeredmény:

1. Dr. Török Béla EGYMI 9p
2. Hallássérültek EGYMI (Debrecen)  9p
3. Hallássérültek EGYMI (Budapest) 6p
4. Kozmutza EGYMI Szegedi Klúg Péter Tagintézménye  6p
5. Váci Cházár András Általános Iskola 0p