{month}
{day}

Fogyatékkal Élők Megyei Sportnapja Nyíregyházán

A lelkes, vidám versenyzőket, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. A rendezvényt Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetség elnöke nyitotta meg.


 
Lugosi Mónika aerobik oktató,testépítés és fitness edző vezényletével a közös, jó hangulatú bemelegítése után kezdődött a verseny. A megyei versenyre kilenc  intézményből, Lakóotthonból, Alapítványtól és  Egyesületből, jöttek el versenyzők.
 
Nyíregyházi Magdaléneum, Nyíregyháza
Szent Kamill Rehabilitációs Központ, Nyíregyháza
„Kék Szirom” Lakóotthon, Nyíregyháza
RIDENS Szakképző Iskola Szakiskolaés Kollégium, Nyíregyháza
Fehér Bot Sport Egyesület, Nyíregyháza
Együtt Veled Alapítvány, Nyíregyháza
Patrónus Egyesület, Nyíregyháza
ÉFOÉSZ Gyógypedagógiai és Szociális Szolgáltató Központ, Újfehértó


 
A verseny végén Szendrei Istvánné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnök asszonya elmondta, hogy nagyon fontos a fogyatékossággal élők életében a sportolási lehetőség, főleg olyan formában, amikor versenyszerűen mérhetik össze tudásukat, ügyességüket, és ezalatt lelkileg és fizikailag feltöltődnek. Nem  utolsó sorban fontosak az ilyen és ehhez hasonló sporttalálkozók, mert innen kerülhetnek ki azok a sportolók, akik majd részt vesznek a különféle országos és nemzetközi versenyeken vagy éppen a paralimpián. A verseny értékelése után a Szendrei Istvánné elismerő oklevelet vehetett át Szabó Lászlótól, a szövetség fogyatékosok sportjában nyújtott kiemelkedő munkájáért.

A Fogyatékkal Élők Megyei Sportnapját  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság  és a Magyar Szabadidősport Szövetség  által kiírt pályázaton elnyert  támogatásnak köszönhetően rendezte meg.