Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Rendezvények a Fogyatékosok Világnapja Alkalmából
A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége is készül a Fogyatékosok Világnapjára, hiszen országszerte több rendezvény is megrendezésre kerül a következő napokban a világnap alkalmából a FODISZ és tagszervezetei által.

December 4-én, Lenti ad otthont a Zala Megyei Parasportnapnak, ahol a fogyatékkal élő gyerekek több sportágat (labdarúgás, sorverseny, floorball, asztalitenisz) is kipróbálhatnak, valamint egy flashmobot is bemutatnak a résztvevők.

December 6-án a "Sport az Esélyért" Kiskunhalasi Egyesület rendezi meg az "Esély Ünnepet". Az eseményen a résztvevő csapatok sorversenyben és labdarúgásban mérik össze tudásukat.

A programsorozat december 10-én, Nyíregyházán zárul. A Megyei Sporttalálkozót az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, valamint a FODISZ tagszervezete, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége szervezi értelmileg sérült, halmozottan sérült és Down-szindrómás gyerekek és felnőttek részére. Egyéni- (kosárra dobás, babzsák dobás, darts) és csapatversenyekre (labdarúgás, sorverseny, kötélhúzás) is sor kerül Bárczi Gusztáv Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális  Szakiskola és Kollégium EGYMI-ben rendezendő eseményen.